Audi’s nieuwe Activesphere-concept integreert headsets met mixed reality

Audi Activesphere concept

Audi’s nieuwe Activesphere-concept integreert headsets met mixed reality

De nieuwe Audi Activesphere conceptauto integreert headsets met augmented reality naast een groot aantal andere ultramoderne functies.

Audi heeft officieel zijn nieuwe Activesphere EV-concept onthuld, de vierde conceptauto uit de baanbrekende Sphere-familie die een glimp biedt van de volledig elektrische, autonome toekomst van de autofabrikant.

De Activesphere, die een geheel nieuwe body-stijl introduceert, is gebouwd voor offroad-rijden en combineert robuuste prestaties met een elegant ontwerp en ultramoderne functies. Hoogtepunten van de SUV in coupéstijl zijn onder meer de “actieve achterkant”, waarmee de auto zijn elegante Sportback-achterkant met een druk op de knop kan omvormen tot een laadbak voor sportuitrusting. Quattro-vierwielaandrijving wordt ondersteund door 22-inch wielen met all-terrain-banden en voor meer hoogte kan de adaptieve luchtvering de auto 1,5 inch verhogen en verlagen.

Voor een maximale zichtbaarheid zijn er glasvlakken geplaatst aan de onderkant van de deuren en de posities van de roosters. Skidragerbevestigingen zijn zo ontworpen dat ze slechts een klein gedeelte in het midden van het dak innemen. Het interieur is strak en netjes, met vier afzonderlijke stoelen en rij-instrumenten die worden opgeborgen wanneer de auto in automatisch rijden wordt gezet. Het idee van headsets met gemengde realiteit wordt geïntroduceerd voor zowel de bestuurder als de passagiers, die interactieve prompts en 3D-inhoud krijgen aangeboden via de gesynchroniseerde wearables.

De Audi Activesphere wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen 436 pk leveren en PPE-technologie maakt het mogelijk om oplaadtijden te evenaren die van een conventionele tankstop. In slechts 10 minuten kan de auto meer dan 300 km rijden en in 25 minuten laadt de 100 kWh-batterij op van 5 tot 80 procent voor een actieradius van meer dan 600 km.

Bekijk bovenaan een eerste blik op het Audi Activesphere-concept en lees meer op de Audi-website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Audi (@audiofficial)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Audi (@audiofficial)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Audi USA (@audi)

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram