Porsche viert de 75e verjaardag van iconische 356 Roadster met Vision 357 Concept

Porsche Vision 357

Porsche viert de 75e verjaardag van iconische 356 Roadster met Vision 357 Concept

De 75e verjaardag van de iconische 356 Roadster wordt door Porsche gevierd met de Vision 357 Concept. Een eerbetoon aan de eerste sportwagen van Porsche.

Porsche Vision 357

Porsche viert de 75e verjaardag van de eerste auto die diens naam droeg: de 356 No. 1 Roadster. Voor deze gelegenheid heeft de autofabrikant de Porsche Vision 357 gecreëerd. Deze Vision-auto is gebouwd rond Porsche’s technologieplatform van de 718 Cayman GT4 RS, dat een basisvermogen van 493 heeft via een 4,0-liter flat-six.

“We hebben een heel speciaal verjaardagscadeau gecreëerd in de vorm van de Porsche Vision 357, een model dat de 356 als basis gebruikt om het belang van ons design-DNA te onderstrepen”, aldus Michael Mauer, Vice President Style Porsche. “De concept-car is een poging om het verleden, het heden en de toekomst te combineren met coherentie, met proporties die doen denken aan het historische archetype en details die de vooruitzichten voor de toekomst visualiseren.”

Dankzij het bedenken van hoe de iconische 356 er in de moderne tijd uit zou zien, toont de Porsche Vision 357 een smalle passagierscel met een schuin aflopende flyline en grote brede schouders. De gedeelde voorruit van de 356, die we in eerdere modellen zagen, is vervangen door zwarte A-stijlen waar de DLO-afbeelding (daglichtopening) de indruk wekt van een vizier op een helm. Andere details die verwijzen naar de originele 356 zijn de ronde koplampen, het patroon van de achtergrille en het gebruik van Ice Grey Metallic en Grivola Grey Metallic.

Functies in de Vison 357 zijn onder meer magnesium 20-inch wielen met koolstofvezel wieldoppen, “75” jubileumlogo’s, met natuurlijke vezels versterkte plastic dorpels, een snel te openen motorkap, keramische uitlaatpijpen met titanium afwerking, een grote voorspoiler en inlaten hoog achter de bestuurders- en passagiersruiten geplaatst.

De Porsche Vision 357 is tot half februari te bezichtigen in Berlijn.

Porsche Vision 357

Porsche Vision 357

Porsche Vision 357

Porsche Vision 357

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram