Vijfvoudig winnaar ‘Beste Restaurant ter Wereld’ Noma sluit zijn deuren

Noma sluit deuren

Vijfvoudig winnaar ‘Beste Restaurant ter Wereld’ Noma sluit zijn deuren

Noma, vijfvoudig winnaar Beste Restaurant ter Wereld, sluit zijn deuren. Het legendarische Deense restaurant sluit eind 2024 in Kopenhagen.

Noma sluit deuren

Fotocredits: Noma

Een van de grootste gastronomische ervaringen sluit zijn deuren in 2024. Noma, gevestigd in Kopenhagen en meerdere keren uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, wordt gecrediteerd voor de uitvinding van de New Nordic Cuisine. Noma stond vijf keer bovenaan de lijst van ’s werelds 50 beste restaurants, met de meest recente keer in 2021, midden in de pandemie.

Sinds de opening 20 jaar geleden staat Noma, dat is opgericht door chef-kok en eigenaar René Redzepi, bekend om het serveren van gerechten met ingrediënten die lokaal worden geoogst. Van op games geïnspireerde gerechten zoals rendierhersenvla geserveerd met bijenpollen tot gefermenteerd rijstijs met oesterkaramel, chef-kok René Redzepi heeft van Noma een must-visit-restaurant gemaakt met drie Michelinsterren.

In een verklaring op de website van het restaurant kondigde Noma aan:

“Winter 2024 wordt het laatste seizoen van noma zoals we het kennen. We beginnen aan een nieuw hoofdstuk; Noma 3.0.”

Het team merkte ook op dat het restaurant vanaf het volgende jaar in 2025 zal beginnen met zijn transformatie tot “een gigantisch laboratorium – een baanbrekende testkeuken gewijd aan het werk van voedselinnovatie en de ontwikkeling van nieuwe smaken, een die de vruchten van onze inspanningen breder dan ooit tevoren zal delen.”

In de ‘volgende fase’, zoals de website het noemt, reist het team de wereld rond om kennis te verzamelen over nieuwe ideeën en smaken. Hoewel het fysieke restaurant er na 2024 misschien niet meer is, is Noma van plan om in een niet-gespecificeerd seizoen nog steeds gewilde smaken naar Kopenhagen te brengen. Ze zijn van plan om gasten nog steeds enkele van ’s werelds beste gastronomische ervaringen te bieden, maar “restaurant zijn zal ons niet langer definiëren. In plaats daarvan zal veel van onze tijd worden besteed aan het verkennen van nieuwe projecten en het ontwikkelen van veel meer ideeën en producten.” De verklaring eindigt met hun missie,

“Ons doel is om een duurzame organisatie te creëren die zich toelegt op baanbrekend werk in food, maar ook om de basis te herdefiniëren voor een restaurantteam, een plek waar je kunt leren, risico’s kunt nemen en kunt groeien!

We hebben de afgelopen twee jaar plannen gemaakt en we zijn klaar voor de komende jaren om ons doel te realiseren.

We hopen dat je met ons meegaat op deze nieuwe reis.

Dank je!

René & het noma-team”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noma Projects (@nomaprojects)

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram