Jack Daniel’s introduceert twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys

Jack Daniel’s introduceert twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys - Jack Daniel’s BONDED - Jack Daniel’s TRIPLE MASH

Jack Daniel’s introduceert twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys

Jack Daniel’s introduceert twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys en breidt de Premiumlijn van Jack Daniel’s voor het eerst in 25 jaar uit.

Jack Daniel’s introduceert twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys - Jack Daniel’s BONDED - Jack Daniel’s  TRIPLE MASH

Voor het eerst in 25 jaar introduceert Jack Daniel’s twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys. Na een succesvolle lancering begin 2022 in de Verenigde Staten, zijn de nieuwe leden van de Jack Daniel’s-Familie nu ook verkrijgbaar in Nederland.

Jack Daniel’s Bonded en Jack Daniel’s Triple Mash zijn de eerste twee varianten in de nieuwe Bonded serie van het gerenommeerde whiskeymerk. Deze nieuwe premiumlijn eert de unieke whiskeyproductie van de Jack Daniel’s distilleerderij en is een permanente uitbereiding van de Jack Daniel’s Family of Brands.  

Bottled-In-Bond

De ‘Bottled-In-Bond act’ dateert uit 1897 en bepaalt dat een bottled-in-bond whiskey gedistilleerd moet worden door één distilleerder, gedurende één seizoen, om vervolgens minstens vier jaar te rijpen in een door de overheid erkend pakhuis. Als hieraan voldaan is, dan wordt de whiskey gebotteld met de ‘100 proof’-classificatie. Jack Daniel’s voldoet aan al deze eisen, waarbij zowel de Jack Daniel’s Bonded als de Triple Mash ‘100 proof’  Bottled-in-Bond zijn met een alcoholpercentage van 50%.

“De Jack Daniel’s distilleerderij maakt al generaties lang uitzonderlijke Amerikaanse Whiskey van hoge kwaliteit, startend vanaf 1866 door Jack Daniel zelf”, aldus Chris Fletcher Jack Daniel’s Master Distiller. “Jack Daniel’s Bonded en Triple Mash zijn een knipoog naar onze geschiedenis met een vleugje innovatie en vakmanschap. Deze whiskeys zijn vernieuwend voor zowel de kenners van het label, als nieuwe drinkers, om alles te ontdekken wat Jack Daniel’s te bieden heeft.”

Jack Daniel’s introduceert twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys - Jack Daniel’s BONDED - Jack Daniel’s  TRIPLE MASH

Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey

Jack Daniel’s Bonded Whiskey is gemaakt volgens het klassieke recept van Jack Daniel’s, namelijk met 80% mais, 12% gemoute gerst en 8% rogge. Alle vaten zijn zorgvuldig met de hand geselecteerd, zodat de bijzondere kenmerken zoals de diepe kleur, smaak en aroma’s tot hun recht komen. Dit geeft Jack Daniel’s Bonded een donkerder, rijker en meer ‘oak-forward’  karakter in vergelijking met de Old No.7. Deze Tennessee Whiskey is een gedurfde ‘100 proof’ met gelaagde tonen van karamel, eik en kruiden, die plaats maken voor een aangename afdronk.

Jack Daniel’s Triple Mash Blended Straight Whiskey  

De Jack Daniel’s Triple Mash is een blend van drie Bottled-in-Bond whiskeys, waarvan 60% Tennessee Rye, 20% Tennessee Whiskey en 20% American Malt. Alle drie de whiskeys zijn gedistilleerd in Lynchburg Tennessee binnen hetzelfde distilleerseizoen, waarna ze vervolgens zijn gemengd en ‘100 proof’ gebotteld. De Jack Daniel’s Triple Mash heeft aangename tonen van honing, mout en zacht eikenhout, met een mooie afdronk.

De verpakking van beide nieuwe premium Jack Daniel’s varianten is geïnspireerd door het originele design van de Jack Daniel’s Tennessee fles uit 1895. Jack Daniel’s Bonded en Triple Mash flessen van 700 ml. zijn nu exclusief verkrijgbaar online bij gall.nl voor €44,99 en €49,99.

Jack Daniel’s introduceert twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys - Jack Daniel’s BONDED - Jack Daniel’s  TRIPLE MASH

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram