Lifehack: Hierdoor kun jij weer in je outfit stralen

mannen corrigerend ondergoed

Lifehack: Hierdoor kun jij weer in je outfit stralen

Tips nodig om beter in je kleding te passen op korte termijn? Denk eens aan de lifehack die shapewear heet, ofwel corrigerend ondergoed.

mannen corrigerend ondergoed

Weinig is zo vervelend als je onzeker voelen in je kleding, toch? Wat nou als je binnenkort een feestje hebt of je je graag leuk wilt aankleden voor een etentje met familie of vrienden? Iedereen wil er graag op zijn of haar best uitzien. Voortaan hoef je die stoere jeans waar je zo verliefd op bent niet meer te laten hangen. Met corrigerend ondergoed kun jij er op je mooist uitzien en je zelfverzekerd genoeg voelen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Hieronder lees je waar je bij aankoop van het juiste corrigerende ondergoed op moet letten.

Bepaal welk deel je wil shapen

Om te bepalen welk corrigerend ondergoed je het best kunt aanschaffen, moet je eerst goed bedenken welk deel van je lichaam je wilt shapen. Wil je alleen dat een deel wordt gecorrigeerd of wil je ook dat je hele lichaam wordt gevormd? Zo verbergt een corrigerende slip ‘slechts’ een deel van de buik en geeft de body ook daadwerkelijk extra vorm aan je middel. En wil je alleen je borst een lift geven of wil je juist dat ook je lichaam wordt gecorrigeerd door een hemd? Bedenk goed wat je wil bereiken.

Kies de juiste maat shapewear

Een van de belangrijkste tips om rekening mee te houden, is de keuze voor de juiste maat. Niet alleen zorgt de juiste maat dat het ondergoed goed blijft zitten, ook is het belangrijk voor de functionaliteit van de shapewear. Zo gaat een te kleine maat ten koste van het comfort en kan het zelfs pijnlijk aanvoelen. Denk aan rolletjes die erboven uitkomen of striemen die achterblijven op de huid. Een te grote maat kan er juist voor zorgen dat het ondergoed afzakt en dat het totaal niet de steun biedt zoals zou moeten.

Om het afzakken te voorkomen is veel ondergoed voorzien van een siliconen antislip, zoals bij deze modellen. De antislip en het corrigerende effect werken alleen optimaal als het ondergoed daadwerkelijk aansluit. Dus? Pas het corrigerende ondergoed altijd! Alleen dan weet je of het ondergoed goed bij jouw lichaam past. Wees dus kritisch.

Onze tip: Sla bij enige twijfel advies in bij een deskundige.

Kies de juiste kleur

Welke kleur shapewear je het best kunt aanschaffen, hangt af van wat je erboven wilt dragen. Wanneer je een lichte kleur, zoals beige en wit, boven het ondergoed aan wilt, is het handig om een lichtkleurig item hieronder te dragen. Draag je juist graag donkere kleding? Dan maakt de kleur niet zoveel uit, zolang de kleding maar aansluit. Zo is het ondergoed de perfecte basis voor je bovenkleding en voel jij je zelfverzekerd genoeg om te kunnen stralen tijdens je avondje uit!

Overweeg jij deze lifehack?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram