Alles wat we weten over seizoen 2 van ‘House of the Dragon’

House of the Dragon seizoen 2 nieuws alles wat we weten

Alles wat we weten over seizoen 2 van ‘House of the Dragon’

Is er al nieuws over House of the Dragon seizoen 2? We hebben alles wat we weten over seizoen 2 van House of the Dragon voor je op een rij gezet!

House of the Dragon seizoen 2 nieuws alles wat we weten

De makers van de Game of Thrones (GoT) prequel-serie, House of the Dragon, hebben aangekondigd dat de serie wordt verlengd voor een tweede seizoen van 10 afleveringen. Het nieuws werd bekendgemaakt nadat het laatste seizoen van de serie met veel spanning en tumult eindigde. Hier is alles wat we weten over het tweede seizoen van deze HBO Max-serie. 

Ga jij het tweede seizoen van de fantasyserie kijken?

Wanneer komt House of the Dragon seizoen 2 uit?

De productie van House of the Dragon begint begin 2023. Scenarioschrijver en uitvoerend producent Ryan Condal bevestigde dit aan de pers. Dit betekent waarschijnlijk dat het nieuwe seizoen ergens eind 2023 of begin 2024 in première zal gaan. Tijd genoeg om ons verder te verdiepen in wat er is gebeurd en wat er nog gaat komen.

Waarover gaat seizoen 2 van House of the Dragon?

De serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek Vuur & Bloed van George R. R. Martin. Dit gaat over de Dans van de Draken, ofwel de strijd tussen Targaryens om koning Viserys op te volgen en diens troon te claimen. De makers gaan in deze serie honderden jaren terug in de tijd ten opzichte van Game of Thrones en daarom is het handig om te weten wie de personages zijn en hoe ze aan elkaar gerelateerd zijn. In deze blog over de Targaryen stamboom lees je meer over de Targaryen-bloedlijn.

Seizoen 1 speelt zich af over een periode van 25 jaar, voorafgaand aan de dood van Viserys, maar de harde strijd moet nog beginnen. Vermoedelijk gaan we die vurige strijd te zien krijgen in het tweede seizoen.

Hoewel details over het plot van het tweede seizoen uiteraard zoveel mogelijk geheim worden gehouden, weten we wel dat het zal gaan over de burgeroorlog tussen de eerste zoon van koning Viserys Targaryen (Paddy Considine) en diens metgezellen en zijn oom Daemon (Matt Smith), die vecht voor zijn vrouw, de oudste dochter van diezelfde koning Viserys. Het resultaat is een bloedige strijd tussen de leden van de drakenfamilies, ook wel The Dance of Dragons genoemd.

Welke personages kunnen we verwachten?

Dat blijft de grote vraag, want na de cliffhanger werd het lot van veel personages uit seizoen 1 in het ongewisse gelaten. Toch lijkt het logisch om te verwachten dat verschillende hoofdrolspelers terugkeren, waaronder Prins Daemon Targaryen en Alicent Hightower (Olivia Cooke). Wie er ook in House of the Dragon seizoen 2 zullen aantreden, er zal meer actie en meer spanning volgen om het niveau van GoT te behalen. De AD-recensent gaf de prequel twee sterren.

Wat kunnen we verwachten van seizoen 2?

Hoewel het gissen blijft over wat we precies kunnen verwachten van het tweede seizoen van House of the Dragon, is één ding zeker; het wordt spannend en heet. Want waar we zeker naar mogen uitkijken in seizoen 2, is dat het grootste deel zal worden gewijd aan de daadwerkelijke Dans der Draken – de strijd tussen Targaryens, die het centrale conflict van de serie vormt. Volgens MSN zal het meer op GoT lijken.

We wachten rustig af om hopelijk een spannend tweede seizoen te zien in het najaar van 2023 of het voorjaar van 2024. Houd ons in de gaten voor nieuws omtrent House of the Dragon seizoen 2.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram