Deze truientrends herfst/winter 2022 voor heren kun je verwachten

truientrends herfst/winter 2022 mannen

Deze truientrends herfst/winter 2022 voor heren kun je verwachten

Wat zijn de truientrends herfst/winter 2022 voor heren? Wij hebben enkele van de drie beste truientrends voor mannen voor je op een rij gezet.

truientrends herfst/winter 2022 mannen

Alhoewel het najaar tot heden op vrij subtiele wijze aanwezig is – we hebben weliswaar wat regen, maar qua temperatuur is het nog aangenaam – is het natuurlijk wel de hoogste tijd om de herfst/winter 2022-garderobe op orde te brengen. Beschik jij bijvoorbeeld al over een selectie mooie truien in jouw collectie? Lees verder voor altijd handige trendinspiratie.

Het algemene kledingbeeld zal dit najaar gekenmerkt worden door een aantal fraaie trends. Zoomen we in op bijvoorbeeld de truientrends herfst/winter 2022 voor heren, dan kunnen we constateren dat retro de boventoon voert. Op zich niet gek in een postpandemische tijd, waarbij menigeen nog verlangt naar de tijd vóór alle lockdowns.

Het fijne echter van deze nieuwe opkomst van enkele stijlen, is dat er wel degelijk een modern randje aan zit. Duurzaamheid speelt namelijk ook dit seizoen weer een grotere rol dan het voorgaande.

Welke stijlen binnen de truientrends herfst/winter 2022 spreken jou het meest aan?

truientrends herfst/winter 2022 mannen groene kleuren

Groen mag leidend zijn

En dan hebben we het niet alleen over het voortraject aangaande de kleding in jouw kast, maar ook het kleurpalet. Uiteraard zien we graag dat het proces van de kleding maken gekenmerkt wordt door een groen en duurzaam karakter. Probeer dit zeker ook in de gaten te houden bij het uitkiezen van jouw merken. Echter hebben we het nu over een stukje esthetiek, en dan de kleur welteverstaan. Komend seizoen mag groen jouw nummer één basiskleur zijn.

Draag je vaak zwart als basis? Ruil het tijdens de herfst/winter 2022-periode eens allemaal in voor een mooi khakigroen. Kikkergroen mag je laten hangen, maar de talloze pastelkleuren groen zijn toch wel erg fraai.

truientrends herfst/winter 2022 mannen 90s grunge

90’s grunge in je kast

Een merk als Balenciaga zie je nu al enkele collecties met invloeden uit de grunge-scene. Veel oversized T-shirts, overhemden en broeken, en uiteraard ook truien en hoodies. Gooi er een vervaagde stijl bij, lekker versleten en vintage ogend, en je hebt een uitstraling die dit najaar zelfs zal uitgroeien tot trend.

De 90’s grunge stijl komt natuurlijk voort uit de jaren 90 en de popmuzikanten die toen furore maakten, evenals pop culture moments die via internet nu nog zijn terug te vinden. De kleurrijke windbreakers, wijde coltruien en baggy spijkerbroeken (draag een goede riem heren!), en uiteraard flanellen overhemden. Verwacht het terug.

Vanzelfsprekend waren er zat mannen die een nette blouse met slim fit jeans heren droegen, maar de oversized en ruwe randjes regeerden. Comfort meet nostalgie.

truientrends herfst/winter 2022 mannen varsity trui

Varsity in je city

Is de varsity stijl ooit weggeweest? Misschien niet. Elke zichzelf respecterende man met stijl heeft immers een varsity jacket in zijn kast hangen. Heb je echter ook al een varsity trui in de garderobe? Komende seizoenen kom je er niet onderuit. De warme kleuren en materialen maken dit kledingstuk tot absolute musthave gedurende de koude dagen. Met v-hals of crewneck, ton-sur-ton of met strepen, als pullover heren met een overhemd eronder  of zonder, je kunt deze truistijl op verschillende manieren dragen zonder dat het saai wordt.

Welk van deze truientrends herfst/winter 2022 voor mannen zie jij zitten?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram