Patek Philippe onthulde zijn bijgewerkte 5811 Nautilus

Patek Philippe 5811 Nautilus witgoud

Patek Philippe onthulde zijn bijgewerkte 5811 Nautilus

Een nieuwe versie van de Patek Philippe 5811 Nautilus is onthuld. De subtiele update is onder meer goed voor een witgouden uitvoeren.

Patek Philippe 5811 Nautilus witgoud

De erfenis van de Patek Philippe Nautilus blijft groeien met de aankondiging van zijn nieuwste editie; de 5811/1G-001. Cosmetisch bijna identiek, is de 5811 een genuanceerde update met een kleine toename van de kastmaat, te weten 1 mm, en een nieuw vergrendelbaar verstelsysteem in de armband (uitbreidbaar tot vier mm), een nieuw uittrekbaar hendelsysteem dat de gesplitste stuurpen vervangt, en misschien wel het belangrijkst, gemaakt in wit goud.

Zij die het geluk hebben een 5711 bij de hand te hebben ter vergelijking, zullen ook een rijkere blauwtint op de sunburst-wijzerplaat opmerken met een zwarte gradatie naar de periferie. Terugkerend naar zijn roots met de eerste Nautilus uit 1976 en zijn tweedelige behuizing, laat de nieuwe versie de driedelige constructie voor het eerste vallen, waardoor hij op een hoogte van 8,2 mm komt. De opening van het datumvenster is nu ingelijst in wit goud om ook bij de buitenkant te passen.

Hoewel de 5811 er op het eerste gezicht bijna identiek uitziet, vertellen de details iets anders. Beschouw het als een meer verfijnde Nautilus in edelmetaal. Dit horloge wordt aangedreven door Patek Philippe’s 26-330 S C beweging, heeft een behoorlijke waterdichtheid van 120 meter en kost € 68.620.

Er is nog geen nieuws over het aantal dat Patek van dit exemplaar zal produceren.

Patek Philippe 5811 Nautilus witgoud

Patek Philippe 5811 Nautilus witgoud

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram