WONEN: Deze fraaie keukentrends 2023 zijn de moeite waard

keukentrends 2023

WONEN: Deze fraaie keukentrends 2023 zijn de moeite waard

Welke keukentrends 2023 zijn de moeite waard voor jouw interieur? We bespreken een aantal van de meest interessante trends in de keuken.

keukentrends 2023

Richting het einde van het jaar wordt het eigenlijk steeds leuker om thuis lekker bezig te zijn in de keuken. Gasten ontvangen voor een champagne en jouw beste stoofschotel, het zijn de fijne avondjes als het buiten vroeg donker is. Leven en iets moois creëren in de keuken is heerlijk, maar dan is het wel prettig als deze ruimte ook aantrekkelijk oogt. Vandaag bekijken we de keukentrends 2023, zodat je inspiratie op kunt doen.

Als we de keukentrends van 2023 in ogenschouw nemen, dan valt het op dat de wens voor duurzaamheid nog altijd doordendert. In het verlengde hiervan zien we echter ook dat dit niet alleen geldt voor materiaal, maar ook voor andere elementen. Wat bedoelen we hiermee? Felle kleuren werden bijvoorbeeld al even geleden ingeruild voor meer natuurlijke tinten. Omdat dit palet redelijk hetzelfde blijft, hoeven we ons geen zorgen te maken dat onze nieuwe design keuken na een jaar alweer uit de mode is.

Voor 2023 zien we natuurlijke kleuren als mosgroen, beige en pastelopties. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor kastdeuren en ladekasten, maar ook voor keukenapparaten. Het groene aspect komt sowieso veel terug komend jaar. Dit mag trouwens ook veel meer dan ooit worden ondersteund door bloemen, planten en kruiden. Ga je bijvoorbeeld voor een Siematic keuken, probeer dan voor duurzame materialen te gaan, maar ook voor prachtige groene elementen ter aanvulling.

keukentrends 2023

Over materialen gesproken, hout en marmer mogen ook weer goed present zijn. Gelukkig komen beide soorten anno heden in duurzame vorm, zodat je het met een gerust hart kunt inpassen. Overigens kun je bij hout uiteraard alle kanten op, van robuust en grot tot strak in de lak. Dit hangt vanzelfsprekend af met de overkoepelende stijl die jouw keuken krijgt. Ga je bijvoorbeeld voor strak, landelijk of industrieel?

keukentrends 2023

Kijken we naar de details, dan zien we dat gouden keukenkranen een blijvertje zijn. En dat betekent automatisch dat ook andere zaken, zoals handgrepen en andere handigheden in eenzelfde kleur aanwezig mogen zijn. Binnen de keukentrends 2023 is het dan wel zo dat je mag gaan voor een goed contrast. Denk aan een verder zwarte keuken. Die is weliswaar de tegenhanger van de eerder benoemde trendkleuren, maar gaat fraai samen met gouden details en een luxueus en vooral ruimtelijk interieur.

Voor kleinere woningen zijn de kleurtrends voor in de keuken wellicht interessanter dan donker, omdat het optisch ruimtelijker zal ogen.

keukentrends 2023

Tot slot is het leuk om op te merken dat ook de reeds bestaande retrotrend nog springlevend is. Ook binnen de keukentrends 2023 kunnen we naar hartenlust retro inpassen. Weg bij het hoekige en veel meer ronde en ovale vormen bij de randen en hoeken van onze koekeilanden en tafels.

Weg dus bij de felle kleuren voor de kastjes en dergelijke, maar een sprankelende kraan is stiekem wel erg gewenst!

keukentrends 2023

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram