Elon Musk onthult nieuwste Optimus Robot-prototype

Elon Musk Optimus Robot Tesla AI Day

Elon Musk onthult nieuwste Optimus Robot-prototype

Elon Musk heeft het nieuwste Optimus Robot-prototype onthuld. De robot kwam op het podium bij Musk tijdens Tesla AI Day.

Elon Musk Optimus Robot Tesla AI Day

Elon Musk heeft het nieuwste prototype gepresenteerd van de humanoïde robot die door Tesla wordt ontwikkeld.

Musk deelde het podium met Optimus tijdens de jaarlijkse Tesla AI Day-presentatie in Silicon Valley, waar de tweevoetige robot gestaag naar de voorkant van het podium liep voordat hij naar het publiek zwaaide.

Musk vertelde gasten dat de robot binnen een paar jaar te koop zou kunnen zijn en schatte een prijs onder de $ 20.000. De presentatie omvatte een video waarin Optimus enkele taken uitvoerde, zoals het dragen van dozen en het water geven van planten.

Musk, die eerder sprak over “een toekomst van overvloed” waar robots het werk doen en mensen de vruchten plukken, zei: “Het is echt een fundamentele transformatie van de beschaving zoals we die kennen.”

De oprichter van Tesla probeerde eerder de angst voor een robotovername in Terminator-stijl weg te nemen, erop wijzend dat Optimus beperkt zal zijn tot een snelheid van 8 km/u en een sabotagebestendige, bedrade uit-schakelaar zal hebben.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram