WONEN: 3 Tips voor de tuin zomerklaar maken

3 Tips tuin zomerklaar maken

WONEN: 3 Tips voor de tuin zomerklaar maken

3 Tips voor de tuin zomerklaar maken op een rij. Heb jij al aan alles gedacht?

3 Tips tuin zomerklaar maken

Wie optimaal wil genieten van de zomer in de achtertuin, dient rekening te houden met een aantal zaken. Begin je hier tijdig mee, dan ben je aan het begin van de zomer gereed en heb je er maximaal profijt van. Drie zaken zijn in ieder geval belang bij de tuin zomerklaar maken en wij hebben ze op een rij gezet.

Gedurende het warme zomerseizoen is een fijne tuin de perfecte manier om te genieten van het zonnetje, de schaduw en wat groen. Of je nu buiten wil klussen, gasten ontvangen of met de kinderen wil spelen, het moet er aangenaam zijn.

De tuin zomerklaar maken is dus bijzonder wenselijk. Maar welke drie onderdelen zijn elementair?

Tuin zomerklaar maken

Onderhoud van de tuin

Laten we beginnen bij het begin, want om het zowel mooi als comfortabel te hebben, dient de tuin onderhouden te zijn. Dit betekent allereerst dat het gazon in goede staat dient te zijn. Na de Nederlandse winter kan dit in matige staat verkeren, waardoor je in het voorjaar het best direct kunt overgaan tot graszaad kopen. Je wilt namelijk dat de mat gedurende de zomer in perfecte shape is, zodat het gazon fijn is om je op te begeven, maar ook zodat het wat warmte absorbeert. Een stenen terras doet dit natuurlijk niet en maakt alles heter. Als je het graszaad hebt gekocht, dan dien begint het gras zaaien. Toewerken naar het eindresultaat, een mooie, groene mat, is ook erg bevredigend.

Schaduw creëren

Het is lekker om bij te kleuren in de zon, maar als je dat ene goede boek eindelijk wil uitlezen, dan is een schaduwrijke hoek toch wel wenselijk. Voorzien de tuin daarom van voldoende plekken met schaduw. Dit kan met tuinaccessoires, zoals een parasol, maar uiteraard ook meer natuurlijk wijze, zoals met boompjes. Dit creëert direct een mooie en rustgevende omgeving om in te verblijven, en kan ook schaduw bieden een planten die het nodig hebben.

BBQ Proof

De zomer is vanzelfsprekend niet compleet zonder een serie goede barbecuesessies. Of je nu een keramische BBQ hebt van duizend euro plus, een steenoven of een wegwerpbarbecue, lekker vlees en vis grillen met vrienden hoort erbij. De grillvoorziening spreekt voor zich, maar zorg tevens voor voldoende zitplek en tafels voor de gasten. Uiteindelijk wil je onder het eten ook lekker ouwehoeren en een biertje drinken. Bij de tuin zomerklaar maken hoort dus eveneens het creëren van zitplekken.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram