Waarom een rugzak naar werk eigenlijk beter is dan een aktetas

Waarom een rugzak naar werk eigenlijk beter is dan een aktetas

Waarom een rugzak naar werk eigenlijk beter is dan een aktetas

Waarom een rugzak naar werk eigenlijk beter is dan een aktetas? Er zijn een aantal voordelen die vooral met praktische zaken te maken hebben.

Waarom een rugzak naar werk eigenlijk beter is dan een aktetas

Het lijkt misschien alsof het dragen van een rugzak heren naar het werk iets is voor tieners die op school zitten, maar wist je dat het dragen van een rugzak juist ook heel handig kan zijn voor volwassenen? Als je een rugzak draagt, kun je niet alleen meer benodigdheden meenemen dan wanneer je alleen je tas zou dragen, het helpt ook om het gewicht van één schouder te halen en verdeelt het gelijkmatig over je rug en schouders.

Dit laatste is een belangrijke, want het helpt rugpijn te verlichten. En we weten allemaal dat naarmate we ouder worden, de rug vaak als eerste aan de beurt is. Het is vooral ook handig is als je in een kantooromgeving werkt waar je de meeste tijd aan een bureau zit. Een ander voordeel van het dragen van een rugzak naar het werk is dat het het woon-werkverkeer gemakkelijker kan maken. Je hoeft niet meerdere tassen vast te houden tijdens het in- of uitstappen van openbaar vervoer als je een rugzak gebruikt.

Het is beter voor je houding

Een rugtas is beter voor je postuur dan een aktetas, schoudertas of messenger bag. Het is de enige optie die ervoor kan zorgen dat je ruggengraat goed uitgelijnd blijft terwijl je naar je werk en terug naar huis reist. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een rugzak gaat gebruiken in plaats van een ander soort tas. Kies er eerst en vooral een met brede banden aan beide kanten. Dit zal helpen om het gewicht over een groter oppervlak te verdelen en te voorkomen dat er op elk punt langs de lengte van je rug doorzakken optreedt.

Je hebt meer ruimte om zaken op te bergen

Een rugzak is een geweldige optie om veel spullen mee te nemen. Boodschappen doen in de stad? Met een rugzak kun je meer meenemen dan een handtas of aktetas. Met de trein naar je werk? Je kunt een laptop, tablet, notebook en tal van andere items in je rugzak kwijt. De riemen op rugzakken zijn ook comfortabeler dan schoudertassen. Dit maakt ze ideaal voor lange wandelingen naar huis van het werk na een lange dag op kantoor. Ook handig trouwens op warme dagen om de jas weg te stoppen.

Conclusie

Veilig en gemakkelijk je items vervoeren. Rugzakken zijn ideaal om je laptop, boeken en andere spullen in mee te nemen. Ze zijn veel gemakkelijker op te tillen dan een aktetas of boodschappentas. Je hebt meer ruimte voor je spullen. Je houding wordt verbeterd door het dragen van een rugzak, want je ruggengraat blijft ergonomischer qua houding. Omdat rugzakken het gewicht gelijkmatig over beide schouders verdelen, oefenen ze geen onnodige druk uit op één kant van je lichaam, zoals veel andere tassen doen. Dit helpt voorkomen dat een slechte houding zich later in het leven ontwikkelt tot chronische pijnproblemen zoals artritis.

Ga dus voor een mooie rugzak!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram