’s Werelds eerste ruimtehotel zal in 2025 operationeel zijn

's Werelds eerste ruimtehotel Pioneer Station open in 2025

’s Werelds eerste ruimtehotel zal in 2025 operationeel zijn

’s Werelds eerste ruimtehotel zal in 2025 operationeel zijn volgens Orbital Assembly Corporation, en men belooft een ‘sci-fi-droomervaring’.

's Werelds eerste ruimtehotel Pioneer Station open in 2025

Een vakantie in de ruimte wordt misschien eerder dan verwacht werkelijkheid. Eerder deze week kondigde de Orbital Assembly Corporation de aanstaande plannen aan voor zijn twee ruimtestations, met details over accommodaties voor toeristen.En wat blijkt? Het eerste ruimtehotel ter wereld zal in 2025 zijn deuren openen.

Het project omvat twee stations, het Pioneer Station dat plaats biedt aan 28 personen en het veel grotere Voyager Station, dat een capaciteit heeft van 400 personen. Naast de aankondiging voor de opening van Voyager Station in 2027, hebben nieuwe details aangegeven dat het Pioneer Station tegen 2025 operationeel zal zijn.

Volgens CNN heeft de Orbital Assembly Corp. beweerd dat het hoopt een ruimte “business park” te runnen voor zowel kantoren als toeristen. Hoewel ruimtevaart en toerisme dichterbij dan ooit lijken te zijn, zijn de kosten om te reizen nog steeds astronomisch. In een nieuw interview met CNN Travel zei Tim Alatorre, chief operating officer van het bedrijf: “Het doel is altijd geweest om het voor grote hoeveelheden mensen mogelijk te maken om in de ruimte te leven, werken en bloeien.”

Alatorre gaf ook commentaar op de opening van het nieuwe Pioneer Station en het kleinere schaalconcept: “Het geeft ons de kans om mensen de ruimte op grotere schaal en sneller te laten ervaren.” Om bezoekers comfortabel te laten manoeuvreren, heeft Alatorre bevestigd dat de ruimtestations kunstmatige zwaartekracht zullen hebben, zodat gasten kunnen bewegen zoals ze normaal zouden doen op aarde. Hij zei: “Voor de gemiddelde persoon zal het zijn in de ruimte een sci-fi-droomervaring zijn … Onze visie is om van de ruimte een bestemming te maken waar mensen naar verlangen, met vertrouwde elementen die worden geleverd door de aanwezigheid van zwaartekracht.”

Het valt nog te bezien of het ruimtetoerisme in 2025 klaar zal zijn, maar we houden het in de gaten.

's Werelds eerste ruimtehotel Pioneer Station open in 2025

's Werelds eerste ruimtehotel Pioneer Station open in 2025

Post a Comment

#Volg ons op Instagram