Chevrolet gaat officieel zijn Corvette elektrificeren

Elektrische Chevrolet Corvette hybrid 2023

Chevrolet gaat officieel zijn Corvette elektrificeren

Een elektrische Chevrolet Corvette? General Motors gaat wellicht in 2023 een hybride Corvette introduceren en een volledig elektrische variant daarna.

Elektrische Chevrolet Corvette hybrid 2023

Chevrolet heeft afgelopen week eindelijk bevestigd dat zijn iconische Corvette elektrisch gaat rijden. De Amerikaanse automaker kondigde op Twitter het nieuws aan, samen met een korte video van wat lijkt op een elektrisch Corvette-prototype dat door de sneeuw snelt. Hoewel details op dit moment schaars zijn, zegt Chevrolet dat een “geëlektrificeerde” versie – wat hybride betekent – al in 2023 zou kunnen arriveren, terwijl een volledig elektrische versie later zal volgen.

De transitie zal waarschijnlijk geen verrassing zijn voor degenen die de auto-industrie op de voet volgen. General Motors heeft al lang plannen aangekondigd om tegen 2035 louter elektrische voertuigen te verkopen, dus het is niet meer dan normaal dat de Corvette uiteindelijk overgaat op een duurzamere aandrijflijn – net als de nieuwe Hummer. Andere grote spelers in de auto-industrie in de VS zitten in eenzelfde traject, zoals Ford. Dit merk heeft bijvoorbeeld zijn geliefde Mustang ook al voorzien van een elektrische opzet, met de Mach-E GT.

Voor hen die geïnteresseerd zijn, houd ons in de gaten voor meer updates.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram