Wat je niet moet vergeten bij een weekend weg met vrienden

Tips voor wat je niet moet vergeten tijdens een weekend weg met vrienden

Wat je niet moet vergeten bij een weekend weg met vrienden

Tips nodig voor een korte break? Wij hebben een aantal handigheden op een rij gezet voor wat je niet moet vergeten tijdens een weekend weg.

Tips voor wat je niet moet vergeten tijdens een weekend weg met vrienden

Een weekendje weg met de vrienden is natuurlijk één van de leukste dingen om te doen. Of jullie nu een sportieve activiteit gaan ondernemen – denk aan een voetbaltrip of een weekendje skiën in de Alpen – of er een ‘chillweekend’ van maken; er zijn legio opties om je te optimaal te vermaken. Lees hier enkele tips die jouw mannenweekend nog meer geslaagd maken.

De datum

Bij het plannen van een weekendje weg kijk je natuurlijk eerst naar de datum. Gaan jullie op de latten staan, snowboarden of iets totaal anders? Afhankelijk van de locatie – op sommige plekken kun je het hele jaar door op wintersport, dan plan je de sportieve trip in een vakantie in, bijvoorbeeld tijdens de zomer- of kerstvakantie. In de reguliere vakanties zullen de meeste van jouw vrienden immers een paar dagen vrij hebben. Plak je er een weekend bij aan, dan kan het soms wel negen vrije dagen achter elkaar opleveren. Zo kunnen jullie maximaal genieten!

Koud of warm?

Hebben jullie een buitenlandreis in gedachten? Check dan van tevoren goed de weersverwachtingen en bepaal aan de hand daarvan welke spullen je in de koffer meeneemt. Ga je naar een zomerse bestemming, dan voldoen een paar T-shirts en korte broeken al vaak, terwijl je op wintersport uiteraard meer én dikkere kleding nodig hebt. Belangrijk als je met het vliegtuig op reis gaat; bekijk hoeveel kilo aan bagage je maximaal mee mag nemen. Weegt je koffer meer dan de toegestane hoeveelheid, dan moet je geld bijbetalen. Dat zou zonde zijn.

Activiteiten

Als jullie de datum en de locatie bepaald hebben, is het tijd om een planning te maken. De ene vriendengroep vindt het helemaal niet erg om een lege agenda te hebben, terwijl andere groepen het liefst een aantal activiteiten inplant tijdens hun vakantie. Cultuur opsnuiven hoort er ook bij als je een tijdje in het buitenland bent. Op diverse reisforums kun je heel goed vinden wat dé hotspots per stad of land zijn. Voor sommige musea of attracties is het handig om ruim op tijd kaartjes te scoren, zodat je niet in de rij hoeft te staan op de dag zelf.

Het verblijf

Behalve de locatie is het goed om na te denken over het verblijf waar jullie de vakantie willen verblijven. Dat kan van alles zijn; een camping, een hotel, een appartement of een camper. Ook hierin zijn veel zaken mogelijk en dit hangt mede af van de groepsgrootte. Met twee of drie andere vrienden kun je eenvoudig in een appartement of hotel verblijven, net wat jullie prettig vinden. Grote groep? Denk eens aan een toffe villa.

Vakantie-tips

Tot slot enkele tips om jullie te vermaken op vakantie; je wil tenslotte ook kunnen ontspannen. Als je samen met jouw vrienden veel binnen zit  -bijvoorbeeld in de winter – dan herinneren we je er allereerst aan om een bluetooth speaker mee te nemen. Zo kun je jullie favoriete playlists afspelen. Ga je op wintersport, dan is het een leuke bijkomstigheid om uniforme kledij te dragen. Nee, geen letterlijke uniformen, maar bijvoorbeeld mutsen voorzien van een grappige tekst of het motto jullie van jullie vriendengroep. Zo vallen jullie extra op!

Voor een zomerse vakantie hebben we uiteraard ook wat tips. Laat slippers bedrukken met een opvallende print en draag ze met veel trots – of kies voor frisbees bedrukken met een opdruk. Zo spoor je andere vriendengroepen aan om gezellig een potje te frisbeeën. Wie weet maken jullie ook nog wel nieuwe vrienden gaandeweg.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram