Jeep onthult zijn allereerste volledig elektrische SUV

Eerste volledig elektrische Jeep SUV onthuld

Jeep onthult zijn allereerste volledig elektrische SUV

De allereerste volledig elektrische Jeep SUV is onthuld. De relatief kleine elektrische SUV moet begin 2023 op de markt verschijnen.

Eerste volledig elektrische Jeep SUV onthuld

Jeep’s eerste volledig elektrische SUV komt begin 2023 op de markt. Dit nieuws komt als onderdeel van het “Dare Forward 2030”-plan van de autofabrikant, dat ernaar streeft dat 100% van de verkoop in Europa en 50% van de verkoop in de Verenigde Staten zal gaan om battery electric vehicles (BEV’s) tegen het einde van het decennium. Jeep deelde mee dat het tegen die tijd meer dan 75 verschillende BEV’s wil hebben, en een jaarlijkse BEV-verkoop van minstens vijf miljoen voertuigen wereldwijd wil bereiken.

De Amerikaanse autofabrikant toonde tevens een afbeelding van een compact model in een felgele kleur, hoewel het geen specifieke details gaf over de naam van de elektrische SUV.

Autoblog meldde dat vanwege zijn relatief kleine formaat, de elektrische Jeep ” zich mogelijk op het STLA Small-platform bevindt, dat een capaciteit van 37 tot 82 kWh en een bereik van maximaal 800 kilometer kan bevatten.”

“Onze reis wordt gevoed door een focus op innovatie en technische uitmuntendheid die de nieuwste technologie in al onze voertuigen zal brengen – van de meest betaalbare tot de meest krachtige en luxe – allemaal aangeboden via het uitgebreide productportfolio van ons ongelooflijke en unieke huis van merken”, zei Jeep over de aanstaande elektrische auto’s.

Wat is jouw eerste indruk van de eerste volledig elektrische Jeep SUV?

Eerste volledig elektrische Jeep SUV onthuld

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram