Audi kondigt aan dat zijn nieuwe V6-dieselmodellen op hernieuwbare brandstof zullen rijden

Nieuwe Audi V6-dieselmodellen rijden op hernieuwbare brandstof

Audi kondigt aan dat zijn nieuwe V6-dieselmodellen op hernieuwbare brandstof zullen rijden

Audi kondigt aan dat zijn nieuwe V6-dieselmodellen op hernieuwbare brandstof zullen rijden, in het bijzonder met waterstof behandelde plantaardige olie.

Nieuwe Audi V6-dieselmodellen rijden op hernieuwbare brandstof

Audi heeft officieel aangekondigd dat zijn nieuwe V6-dieselmodellen allen op hernieuwbare brandstof kunnen rijden. De Duitse autofabrikant heeft onlangs een aantal van zijn v6- en viercilinder dieselmotoren goedgekeurd voor gebruik op hydrotreated vegetable oil, ofwel met waterstof behandelde plantaardige olie, ook wel bekend als HVO.

HVO, dat wordt gewonnen uit afvalstoffen en reststoffen uit de landbouw- en voedingsindustrie, zal naar verwachting helpen Audi in een duurzamere richting te duwen. Audi stelt dat het gebruik van duurzame brandstof zou leiden tot een CO2-reductie van 70% tot 95%. HVO heeft ook een veel hoger cetaangetal, wat zorgt voor een schonere verbranding in vergelijking met diesel op fossiele brandstof.

Matthias Schober, hoofd aandrijflijnontwikkeling bij Audi, legt uit: “Omdat het cetaangetal van HVO ongeveer 30% hoger is, wordt de brandbaarheid van de motoren verbeterd. De positieve effecten hiervan zijn vooral merkbaar bij een koude start. We hebben de effecten op verschillende componenten, de prestaties en uitlaatemissies getest in specifieke validatieruns voordat we goedkeuring verleenden.”

Een overvloed aan huidige Audi-modellen zal HVO kunnen gebruiken, waaronder de A4-, A5-, A6-, A7-, A8-, Q7- en Q8-modellen. Het is belangrijk op te merken dat HVO niet compatibel zal zijn met oude V6-modellen. Andere dieselmodellen zoals de A3, Q2 en Q3 zijn ook gebouwd om HVO te accepteren. Aangezien HVO nog een nieuw concept is, heeft Audi opgemerkt dat slechts een handvol stations in heel Duitsland HVO zullen aanbieden, aangezien het grotendeels wordt aangeboden in Scandinavische landen en nog niet zijn weg heeft gevonden naar de rest van Europa. Sinds medio 2021 kunnen de A4-, A5-, A6-, A7- en Q5-modellen in Italië, Zweden en Denemarken gebruik maken van HVO.

Audi is nog steeds bezig met het verwerven van inzichten over de productie van duurzame brandstoffen en wil de inspanningen langs die lijn voortzetten.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram