VIDEO: Klein Vision’s AirCar mag nu officieel vliegen in Slowakije

Klein Vision AirCar mag officieel vliegen in Slowakije vliegende auto

VIDEO: Klein Vision’s AirCar mag nu officieel vliegen in Slowakije

De Klein Vision AirCar mag nu officieel vliegen in Slowakije. De vliegende auto moet middellange reizen voor altijd veranderen.

Na zijn eerste succesvolle intercityvlucht in juni vorig jaar, heeft Klein Vision’s AirCar, zijn weglegale auto-vliegtuigvoertuig, nu het officiële bewijs van luchtwaardigheid ontvangen van de Slowaakse transportautoriteit.

De AirCar doorstond rigoureuze tests, waaronder 200 starts en landingen, en 70 uur aan cross-country vliegtests die het volledige scala aan vlucht- en prestatiemanoeuvres van het voertuig onderzochten. Het is indrukwekkend dat start- en landingsprocedures kunnen worden uitgevoerd zonder dat de piloot de bedieningselementen hoeft aan te raken.

“AirCar-certificering opent de deur voor massaproductie van zeer efficiënte vliegende auto’s. Het is officieel en daarmee de definitieve bevestiging van ons vermogen om reizen op de middellange afstand voor altijd te veranderen”, zegt professor Stefan Klein, de uitvinder, leider van het ontwikkelingsteam en testpiloot.

Het huidige in de vlucht geteste prototype is uitgerust met een BMW 1.6L benzinemotor, en het toekomstige model zal de komst zien van een grotere 300 pk sterke motor die in één reis tot 965 kilometer kan vliegen met een kruissnelheid van ongeveer 300 km/u.

“De [Slowaakse] Vervoersautoriteit heeft alle stadia van de unieke AirCar-ontwikkeling vanaf het begin in 2017 nauwlettend gevolgd. Transportveiligheid heeft onze hoogste prioriteit. AirCar combineert topinnovatie met veiligheidsmaatregelen in lijn met EASA-normen. Het definieert een nieuwe categorie van een sportwagen en een betrouwbaar vliegtuig. De certificering was zowel een uitdagende als fascinerende taak”, zegt René Molnár, directeur van de Civil Aviation Division (Transport Authority of Slovakia).

Vooruitblikkend, wordt verwacht dat de productiemodellen van Klein Vision binnen de komende 12 maanden zullen worden gecertificeerd. Bekijk de Klein Vision AirCar-showcasevideo bovenaan en ga naar de Klein Vision-website voor meer informatie.

Foto: Klein Vision

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram