VIDEO: Bekijk hoe deze Toyota GR Supra autonoom om obstakels heen drift op het circuit

Toyota GR Supra autonoom rijden driften circuit stanford universiteit

VIDEO: Bekijk hoe deze Toyota GR Supra autonoom om obstakels heen drift op het circuit

Bekijk hoe een Toyota GR Supra autonoom rond obstakels op een circuit drift. Ontwikkeld door Toyota Research Institute en de Universiteit van Stanford.

Vorig jaar werkte Toyota’s Research Institute (TRI) samen met de Universiteit van Stanford om een ​​autonome, zelfrijdende GR Supra te creëren die de gedragsgewoonten van bestuurders zou leren. Nu heeft het Japanse autobedrijf een wereldprimeur aangekondigd: de Supra heeft zijn eerste autonome drift gemaakt op een gesloten circuit.

Driftend om obstakels heen, toont de test Toyota’s knowhow in de wereld van voertuigcontrole en -dynamiek, en door dit te begrijpen hoopt het auto’s en hun chauffeurs minder snel te laten crashen in gevaarlijke omstandigheden, zoals wanneer er ijzel op de weg is.

“Bij TRI is ons doel om geavanceerde technologieën te gebruiken die mensen ondersteunen en versterken, niet vervangen”, zegt Avinash Balachandran, senior manager van TRI’s Human Centric Driving Research. “Met dit project breiden we de regio uit waarin een auto bestuurbaar is, met als doel reguliere chauffeurs de instinctieve reflexen van een professionele autocoureur te geven om de meest uitdagende noodsituaties aan te kunnen en mensen veiliger op de weg te houden. ”

TRI en Stanford University schakelden de expertise in van GReddy en driftlegende Ken Gushi om een ​​autonome set vaardigheden op te bouwen die vergelijkbaar is met die van professionele chauffeurs. “Wanneer professionele chauffeurs worden geconfronteerd met natte of gladde wegen, kunnen ze ervoor kiezen om de auto door een bocht te ‘driften’, maar de meesten van ons zijn geen professionele chauffeurs”, zegt Jonathan Goh, TRI-onderzoekswetenschapper. “Daarom programmeert TRI voertuigen die obstakels kunnen identificeren en autonoom om obstakels op een gesloten baan heen kunnen driften.”

Het doel is om deze technologie te introduceren in auto’s voor alle mensen van alle capaciteiten, waardoor het aantal aanrijdingen en ongevallen op de weg wordt verminderd. Bekijk de GR Supra bovenaan in actie.

 

Fotocredits: Toyota

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram