Tudor presenteert nieuwe Pelagos FXD

Tudor Pelagos FXD

Tudor presenteert nieuwe Pelagos FXD

De nieuwe Tudor Pelagos FXD is voor professionele onderwaternavigatie en komt met een marineblauwe matte wijzerplaat en “Snowflake” wijzers.

Tudor Pelagos FXD

Ontwikkeld volgens een reeks unieke specificaties en gemaakt in samenwerking met een gespecialiseerde eenheid van de Franse Marine, is het nieuwe Pelagos FXD-model van Tudor ontworpen voor onderwaternavigatie en geoptimaliseerd voor professioneel gebruik. Het horlogemerk is sinds de jaren 50, dankzij Tudor’s creaties van de eerste moderne professionele duikhorloges tot in de jaren 80, vaste leverancier van de Franse marine.

Met het Pelagos FXD-model, waarbij FXD verwijst naar de extra robuuste Fixed strap bars, blaast TUDOR deze historische samenwerking nieuw leven in. Het merk presenteert een technisch horloge dat voldoet aan een unieke set specificaties die is ontwikkeld in samenwerking met de Franse gevecht zwemmers van de marine, het prestigieuze Commando Hubert.

Het horloge komt met een kast van 42 mm, van geborsteld titanium met vaste strap bars, vervaardigd uit een enkel stuk titanium waarvan de achterkant van de kast gegraveerd is met het logo van de Marine Nationale (Franse marine) en het opschrift “M.N.21” (Marine nationale 2021), geïnspireerd op de originele gravures uit de jaren 70 en 80.

Tudor Pelagos FXD

De bidirectionele draaibare bezel is van titanium, met een keramisch inzetstuk en klasse X1 Swiss Super-LumiNova lichtgevend materiaal met 60 minuten retrograde schaalverdeling. De marineblauwe matte wijzerplaat met aangebrachte uurmarkeringen is eveneens gevuld met klasse X1 Swiss Super-LumiNova luminescent materiaal, en zo ook de “Snowflake” wijzers, een van de kenmerken van de Tudor duikershorloges geïntroduceerd in 1969. De oplichtende coating zorgt ervoor dat het horloge onder alle omstandigheden leesbaar is.

Binnenin vinden we tot slot het Tudor Manufacture kaliber MT5602, COSC gecertificeerd, met een silicium balansveer en een gangreserve van 70 uur.

Naast de eendelige textiel band met zelfklevend bevestigingssysteem, gekleurd in het marineblauw met grijze centrale draad, is er ook een extra rubberen band gemaakt uit één stuk met reliëf stof motief.

Tudor Pelagos FXD

Post a Comment

#Volg ons op Instagram