Lamborghini heeft de Countach LP 500 uit 1971 getrouw nagebouwd

1971 Lamborghini Countach LP 500

Lamborghini heeft de Countach LP 500 uit 1971 getrouw nagebouwd

De 1971 Lamborghini Countach LP 500 is getrouw nagebouwd. De auto kwam nooit tot wasdom, maar is nu herboren en kostte meer dan 25.000 uur om te maken.

In 1971 onthulde Lamborghini de Countach LP 500 op de Autosalon van Genève, met een ‘idee-auto’ dat een wereldwijd fenomeen werd binnen de auto-industrie. De LP 500, die alleen bekend is van foto’s, kwam echter nooit tot bloei omdat hij werd gebruikt in crashtests en na maart 1974 werd geschraapt om plaats te maken voor de Countach’s die we tegenwoordig kennen – en waar we van houden. Nu heeft Lamborghini’s gespecialiseerde restauratieteam Polo Storico samengewerkt met een liefhebber van klassieke auto’s – en vooral een belangrijke Lamborghini-klant – om een ​​replica van het LP 500-concept te bouwen. En dit is het resultaat.

Er is meer dan 25.000 uur werk gestoken in de productie van het eenmalige concept, dat zal worden tentoongesteld in de sectie conceptauto’s van Concorso d’Eleganza Villa d’Este. De bolide viert het 50-jarig jubileum van de Countach en biedt ons ook een echte blik op een auto die er nooit is geweest, en is ook een vervolg op de recente eigentijdse recreatie van het Italiaanse merk van de Countach, de LPI 800-4.

Voor deze specifieke recreatie is enorm veel aandacht besteed aan detail. Zoals Lamborghini uitlegt: “Foto’s, documenten, verslagen van vergaderingen, originele tekeningen en de herinneringen van enkele hoofdrolspelers uit die tijd: dit alles droeg ertoe bij om de vorm en functie van elk afzonderlijk detail zo nauwkeurig mogelijk vast te stellen. De steun van Fondazione Pirelli was ook van fundamenteel belang bij het leveren van historisch archiefmateriaal om de banden te recreëren die op het originele LP500-model waren gemonteerd.”

Door het chassis te herwerken, kon Polo Storico bouwen met behulp van systemen uit de jaren ’70, waardoor het de originele buitenkant van geslagen plaatwerk kon recreëren. Voor componenten werden originele Lamborghini-reserveonderdelen of gerestaureerde elementen uit die tijd gebruikt, en als ze niet konden worden gevonden, werden ze helemaal opnieuw gemaakt. Alles, van de kleur – die “Giallo Fly Speciale” wordt genoemd – tot aan de periode-correcte Pirelli Cinturato CN12-banden, zijn een waar eerbetoon aan de originele LP 500. Het maakt deze recreatie tot een compleet en uniek spektakel.

Bekijk de opnieuw gecreëerde 1971 Lamborghini Countach LP 500 hieronder maar eens van dichtbij.

1971 Lamborghini Countach LP 500

1971 Lamborghini Countach LP 500

1971 Lamborghini Countach LP 500

Post a Comment

#Volg ons op Instagram