Balenciaga heeft een aflevering met ‘The Simpsons’ gemaakt om diens SS22-collectie te showen

Balenciaga The Simpsons SS22

Balenciaga heeft een aflevering met ‘The Simpsons’ gemaakt om diens SS22-collectie te showen

Balenciaga heeft een aflevering met ‘The Simpsons’ gemaakt om diens SS22-collectie te showen, naast een ‘rode loper’-presentatie met o.a. Lewis Hamilton .

De seizoenspresentaties van Balenciaga zijn de afgelopen jaren steeds ambitieuzer geworden, met een half ondergedompelde, post-apocalyptische dystopie tot het bouwen van een eigen videogame tijdens de COVID-19-lockdowns. Het label pakt nu echter uit in bekende vorm.

Voor de onthulling van de nieuwste lente/zomercollectie 2022 van het merk, was er een geheel nieuwe aanpak nodig, zo vond men. Zo is er samengewerkt met de makers van The Simpsons om een ​​eenmalige aflevering in première te brengen te midden van een spectaculair evenement tijdens Paris Fashion Week.

De clip, die gisteravond in Parijs werd vertoond, toont Homer Simpson die creatief directeur Demna Gvasalia van Balenciaga overtuigt om een ​​jurk aan Marge uit te lenen – waarbij ook de hele stad Springfield in een Balenciaga-modeshow participeert. Populaire personages, waaronder Mo the Bartender, Chief Wiggum en Smithers, worden getoond in geanimeerde versies van eerdere Balenciaga-looks, voor een tekenfilmpubliek met onder meer Vogue-editor Anna Wintour.

Op de rode loper, en onder de genodigden die plaats namen in het theater waar de clip in première ging, waren een groot aantal gasten met looks uit de nieuwe collectie, waaronder Balenciaga-atelierpersoneel, vrienden van het modehuis en een sterrenreeks beroemdheden; Cardi B, Offset, Lewis Hamilton, Juergen Teller, Isabelle Huppert, Naomi Campbell en Elliot Page.

Bekijk Balenciaga’s SS22-aflevering van The Simpsons bovenaan.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram