McLaren introduceert zijn gestroomlijnde Elva Roadster

McLaren Elva

McLaren introduceert zijn gestroomlijnde Elva Roadster

De McLaren Elva Roadster is geïntroduceerd. De gestroomlijnde sportwagen is de lichtste creatie van het Britse automerk in de historie.

McLaren heeft de lichtste straatauto in zijn geschiedenis onthuld en introduceert de nieuwe Elva roadster. De auto heeft een ontwerp met open kuip, zonder dak of zijruiten.

De tweezitter heeft een op maat gemaakt koolstofvezelchassis en viert de McLaren Elva-sportwagens uit de jaren 60, die zijn ontworpen door Bruce McLaren. Bovendien bevat de auto unieke stoelen van koolstofvezel en remmen van gesinterd koolstofvezel.

De auto heeft twee versies: een met voorruit en een zonder. Door de voorruit, het dak en de ramen te verwijderen, wilde McLaren een echt meeslepende ervaring bieden. Als open cockpit-paar, beschermt McLaren’s Active Air Management System (AAMS) passagiers bij het manipuleren van de luchtstroom, met behoud van de verbinding tussen passagiers en elementen.

De McLaren Elva heeft een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbocompressor, 804 pk en sprint in minder dan drie seconden van 0 naar 100 km/u. Voor de nieuwe auto biedt McLaren ook een reeks personalisatiemogelijkheden. Tot deze opties behoren leer in een aantal afwerkingen, lakkleuren voor het exterieur, velgen met krijtstreep en een glanzende carrosserie van koolstofvezel met verschillende kleurtinten. Voor een extra vleugje luxe kunnen klanten hun Elva ook personaliseren met 18-karaats witgouden of platina-insignes of een 24-karaats gouden hitteschild voor de motorruimte.

Vanaf €1.774,745 te koop,  zijn er slechts 149 exemplaren van de McLaren Elva te bestellen. De uiteindelijke prijs varieert op basis van het niveau van maatwerk.

Bekijk de video over de geschiedenis van de McLaren Elva bovenaan en bekijk de bolide hieronder.

McLaren Elva

McLaren Elva

McLaren Elva

McLaren Elva

McLaren Elva

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram