Gezellig borrelen aan het Amsterdamse Rembrandtplein doen we bij Café Kuyl

Café Kuyl Rembrandtplein Amsterdam Borrelen eten

Gezellig borrelen aan het Amsterdamse Rembrandtplein doen we bij Café Kuyl

Bij Café Kuyl kun je gezellig borrelen aan het Rembrandtplein, Amsterdam. Dit bruine café in NH Schiller voelt erg authentiek, maar is wel degelijk modern.

Café Kuyl Rembrandtplein Amsterdam Borrelen eten

In het iconische gebouw van het NH Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein bevindt zich een eigenzinnig, 21-eeuwse bruine kroeg die bol staat van de geschiedenis. Mocht je nog op zoek zijn naar een fijne plek om neer te ploffen met date of vrienden, dan is Café Kuyl bij uitstek een plek waar gasten genieten van een goed gevulde borrelplank (maar dan ook ècht goedgevuld), speelse cocktails, heerlijke lokale bieren en comfort food tijdens de lunch of diner. Ga je mee?

Toegegeven, Amsterdam zit boordevol geweldige tentjes om lekker te borrelen. Kom je echter uit bij een populair plein als het Rembrandtplein, voorzien van talloze opties en vaak ook vol met toeristen, dan is het goed om te weten waar je moet zijn. Café Kuyl is zo’n hotspot waar je na je eerste bezoek vaker wil terugkomen. En dat is te danken aan hun fijne interieur en nog fijnere keuken en bar.

Bij Café Kuyl borrelt het

Het borrelt aan het Rembrandtplein, want eind juni opende Café Kuyl zijn deuren in het iconische NH Schiller, bekend van de opnames van RTL Late Night. Dit café is een echte, authentieke bruine kroeg, maar dan met de updates van de 21e eeuw. Een stukje Amsterdamse nostalgie, geschikt voor een mooie eclectische mix aan gasten; van hotelgasten tot zakenlui, van locals tot toevallige passanten.

Het café staat bekend om zijn borrelcultuur en heeft een verrassend lekkere kaart vol hapjes, met onder andere charcuterie, flammkuchen, ossenworst, zuurdesembrood met verschillende dips en heerlijke kazen. Voel je meer voor een hoofdgerecht? Ga voor een sappige hamburger, spareribs om je vingers bij af te likken of een rueben sandwich. Ook salades en vegetarische gerechten, zoals polenta, tomatentartelette en vegan empanadas staan op de menukaart.

Aan de bar vind je vervolgens maar liefst 15 goudkleurige messing tapkranen, met een ruim aanbod aan verschillende (speciaal)bieren. En als het aan team Café Kuyl ligt, komt daar binnenkort nog een eigen gebrouwen speciaal bier bij. Uiteraard staan er op de kaart ook voldoende andere verfrissende drankjes, mooie wijnen en verrassende cocktails.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Café Kuyl Rembrandtplein Amsterdam Borrelen eten

Met wie maak jij de heerlijke borrelplank van Café Kuyl soldaat? Fotocredit: Julian Piket

Sfeervol borrelen in Amsterdam-centrum

Bij Café Kuyl voelt het als thuiskomen en geniet je van de ongedwongen en comfortabele sfeer. Het pand waarin Café Kuyl is gevestigd beschikt daarbij over veel historische elementen, zorgend voor een authentieke, Amsterdamse sfeer. De iconische bar, waaraan veel artistieke Amsterdammers vroeger hun avonden spendeerden, is bijvoorbeeld een schot in de roos en een echte eyecatcher waaraan je gelijk wilt plaatsnemen. Zo is het glas in lood nog origineel en wordt hedendaagse kunst vergezeld van kleurrijke tegels en bistrosetjes. Of je nu voor een ijskoud tapbiertje gaat of een mooie likeur, het uitzicht in dit café is rondom even interessant als de bodem van je glas.

Er is trouwens plek voor maar liefst 130 gasten binnen en voor 20 gasten buiten, dus ook met een grote groep kun je hier perfect borrelen. Lekker op het terras genieten van de zon en mensen kijken is hier ook de orde van de dag.

Café Kuyl openingstijden

Café Kuyl is op zondag t/m donderdag geopend van 12.00 t/m 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 12.00 t/m 02.00 uur.

Reserveer een tafel via de website.

Café Kuyl Rembrandtplein Amsterdam Borrelen eten

Café Kuyl Rembrandtplein Amsterdam Borrelen eten

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram