Dit zijn de 3 beste auto’s om een caravan voort te trekken

3 beste auto's om een caravan voort te trekken

Dit zijn de 3 beste auto’s om een caravan voort te trekken

Wat voor auto is het meest geschikt voor een caravan tijdens de vakantie? Wij hebben de 3 beste auto’s om een caravan voort te trekken op een rij gezet.

3 beste auto's om een caravan voort te trekken

Het lijkt erop dat we binnenkort eindelijk weer lekker mog reizen en dus gaat de caravan opnieuw van stal. Zoals elk jaar gaat de ANWB op zoek naar het beste trekpaard om voor je Tabbert te spannen. Ditmaal was de Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV de winnaar, maar ook twee andere modellen scoorden heel goed.

Hieronder vind je de 3 beste auto’s om een caravan voort te trekken van 2021, beoordeeld en gekozen door de ANWB.

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV

De Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV heeft een vanafprijs van 37.995 euro. Indien je in plaats van een nieuwe auto kopen tweedehands overweegt, dan zul je wellicht nog even moeten wachten. Het model is namelijk pas dit jaar op de markt gebracht. Op de website viaBOVAG.nl vind je wel een aantal showroommodellen met een aangename prijs terug.

Dit Koreaans trekpaard rijdt hoe dan ook heel soepel en wordt door ANWB geloofd omwille van de riante ruimte waar je zowel voor- als achteraan over beschikt. Hij heeft een enorme trekkracht, rijdt heel stabiel en dankzij de camera’s op de buitenspiegels heb je geen last van een dode hoek. Toch noemt ANWB ook een niet onbelangrijk minpunt van de Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV. De adaptieve cruisecontrol is namelijk ongeschikt voor gebruik in combinatie met een caravan. Volgens de ANWB-jury heeft deze auto desondanks de beste prijs-kwaliteitverhouding

Ford Kuga 2.5 PHEV

Nummer twee is volgens ANWB de Ford Kuga 2.5 PHEV met een vanafprijs van 39.305 euro. Ook hier gaat het om een nieuw model, maar je kan ook een oudere Ford Kuga occasion overwegen. Voor een Ford Kuga 2.0 TDCi met de kracht van 180 paarden, gebouwd in 2016, uitgerust met een dieselmotor en zo’n 60.000 kilometers op de teller betaal je zo’n 21.740 euro.

Hoe dan ook: de Ford Kuga 2.5 PHEV liet een heel goede indruk achter bij de jury, maar ze waarschuwden wel dat de voordelen van de plug-inhybride wegvallen zodra je een caravan aanhaakt. Onlogisch is dat natuurlijk niet, want met een zware caravan zit je nu eenmaal razendsnel door je voorraad elektrische kilometers heen.

Onder meer de lampencontrole bij de aanhanger, de verstelbare achterbank en de bagageruimte zijn volgens ANWB lovenswaardig. De jury geeft zelfs aan dat de Ford Kuga 2.5 PHEV het beste scoort op het gebied van veercomfort. Een nadeel is volgens dezelfde jury de ietwat nerveuze besturing en de rumoerige motor wanneer die zwaar wordt belast.

SEAT Leon 1.5 eTSI Sportstourer

Ten slotte loofde de jury de SEAT Leon 1.5 eTSI Sportstourer. Het is volgens de hen de beste keuze voor wie liever geen SUV voor zijn caravan spant. De auto scoorde heel goed qua trekkracht, en de SEAT Leon 1.5 eTSI Sportstourer heeft bovendien heel wat bagageruimte. Het is trouwens in dit geval handig als je geen extra dakdragers nodig hebt, dat toornt alleen maar aan de aerodynamica die al flink is verstoord. Verder is de uitklapbare trekhaak een pluspunt.

Wat de besturing betreft, was de jury positief, hoewel ze de samenstelling ietwat onrustig vonden bij onverwachte en zijdelingse bewegingen. Het is dan weer opvallend hoe negatief de jury was over de spraakfunctie van het infotainmentsysteem.

Welke van deze beste auto’s om een caravan voort te trekken zie jij wel zitten?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram