Audi’s A6 e-tron Concept verkent de toekomst van elektrische auto’s

Audi A6 e-tron Concept

Audi’s A6 e-tron Concept verkent de toekomst van elektrische auto’s

De nieuwe Audi A6 e-tron Concept verkent de toekomst van elektrische auto’s en combineert stijl met milieuvriendelijkheid. 

Audi A6 e-tron Concept

De auto-industrie geraakt steeds meer geëlektrificeerd, en in navolging van de onlangs aangekondigde Q4 e-tron en de e-tron GT is er nu ook de volledig elektrische A6 e-tron van Audi.

De A6 e-tron, die werd tentoongesteld tijdens Auto Shanghai 2021, is een volledig elektrische Sportback-versie van een van de belangrijkste en meest kenmerkende auto’s van Audi. Voor het eerst op de weg in 1968, met de product eindigend in 1994 als de Audi 100, werd hij vervolgens omgetoverd tot de A6 Sedan, Avant en allroad, evenals de A7 Sportback-versie. Nu verwelkomt de Duitse automaker de A6 e-tron-concept car.

Het model is gebaseerd op het ‘Premium Platform Electric’-systeem (PPE) dat de basis vormt voor de elektrische motoren van Audi, Volkswagen en Porsche, en is niet alleen gemaakt om de toekomst van Audi te laten zien, maar ook om een ​​oefening in design en schoonheid te bieden, wat bewijst dat elektrische auto’s verbluffend kunnen zijn. Inderdaad, de A6 e-tron ziet er behoorlijk uit, wat het resultaat is van het grote, gladde front “grille” die wordt versterkt door een set van vier LED-ringen, evenals de hellende daklijn die de aandacht verlegt naar de eendenstaartspoiler-achtige achterkant.

Er is heel weinig informatie vertstrekt over de concept-car, behalve dat hij een actieradius van 700 km heeft en de krachtigste versie in minder dan vier seconden van 0-100 km/u zou sprinten. Bovendien stelt Audi dat er slechts 10 minuten nodig zijn om een ​​actieradius van 300 km te halen, en in slechts 25 minuten kun je het batterijpercentage verhogen van vijf naar 80 procent.

Voorlopig is de Audi A6 e-tron nog maar een concept, maar we denken dat dit model in de nabije toekomst vrijwel zeker in productie gaat.

Audi A6 e-tron Concept

Audi A6 e-tron Concept

Audi A6 e-tron Concept

Audi A6 e-tron Concept

Audi A6 e-tron Concept

Post a Comment

#Volg ons op Instagram