BMW’s M3 en M4 Competition zijn sneller dan ooit dankzij xDrive

xdrive BMW M3 Competition sedan en BMW M4 Competition coupé

BMW’s M3 en M4 Competition zijn sneller dan ooit dankzij xDrive

De BMW M3 en M4 Competition zijn sneller dan ooit dankzij xDrive, zo ook de BMW M3 Competition sedan en BMW M4 Competition coupé.

 BMW M3 Competition sedan en BMW M4 Competition coupé

BMW onthulde zijn verdeeldheid zaaiende nieuwe M3– en M4-serie in september 2020, en binnen die aankondiging merkte het Duitse automerk op dat toekomstige modellen – met name de hardcore Competition-varianten – zullen worden geleverd met zijn gepatenteerde xDrive-systeem. Deze week is dit bevestigd middels de presentatie van de M3 Competition sedan en M4 Competition coupé.

De high-performance modellen zullen naar verwachting alleen nog nauwkeuriger en krachtiger worden dankzij de toevoeging van BMW’s xDrive-systeem, dat in wezen AWD is. Nu wordt alle 510 pk, afgeleid van de drie-liter zescilinder-in-lijnmotor met turbocompressor, naar alle vier de wielen gestuurd via een achttraps M Steptronic-transmissie met Drivelogic, waarbij technologie wordt gebruikt om vermogen te sturen naar de wielen die dit het meest nodig hebben.

Door de kracht over elk wiel te verdelen, zorgt BMW’s xDrive voor evenwichtiger en soepeler rijgedrag dat stabiliteit, wendbaarheid, rijdynamiek op het circuit en tractie ten goede komt. Het resultaat is een 0-100 kmu-tijd van slechts 3,4 seconden in beide Competition-auto’s, ondanks dat beide ongeveer 45 kg meer wegen in vergelijking met het RWD-aanbod.

Natuurlijk is AWD niet voor iedereen weggelegd, dus BMW heeft de nieuwe modellen uitgerust met rijmodi waarmee je kunt kiezen uit een standaard xDrive-instelling tot een optie die nog steeds alle vier de wielen aandrijft, maar meer naar de achteras leunt. Als dit nog steeds niet jouw voorkeur heeft, dan kun je overstappen naar alleen RWD, of kiezen voor een standaard M3 of M4.

Tot slot zullen de nieuwe modellen worden geleverd met optionele extra’s, waaronder het M Drive Professional-pakket dat de auto voorziet van een rondetimer en een “Drift Analyzer”-modus, evenals M Compound-remmen (met rode of zwarte remklauwen), M Carbon Ceramic-remmen , en het M Driver’s-pakket dat de topsnelheid verhoogt tot 290 km/u.

Bekijk de BMW M3- en M4 Competition-modellen hieronder en verwacht ze deze zomer op de weg. Lees meer op de website van BMW.

BMW M3 Competition sedan

BMW M3 Competition sedan

BMW M3 Competition sedan

BMW M3 Competition sedan

BMW M3 Competition sedan

BMW M3 Competition sedan

Post a Comment

#Volg ons op Instagram