Waarom het handig is om een bril en lenzen met elkaar af te wisselen

waarom bril en lenzen afwisselen

Waarom het handig is om een bril en lenzen met elkaar af te wisselen

Het is fijn om een bril en lenzen met elkaar af te wisselen. Waarom je dan zo nu en dan je lenzen en bril moet afwisselen? Lees maar mee.

waarom bril en lenzen afwisselen

Als man zijnde is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Een paar minuutjes voor de spiegel staan om de juiste outfit uit te kiezen is voor vrijwel iedereen een gewoonte. Daarna komt voor een deel van de mannen gelijk de volgende afweging: ga ik vandaag een bril of lenzen dragen? Deze keuze kan soms best ingewikkeld zijn, omdat het meestal afhangt van wat je die dag van plan bent. Bovendien kies je misschien voor de ene optie omdat je een bepaalde indruk wilt achterlaten. Want zeg nu eerlijk: ogen zijn het eerste waar je naar kijkt als je met iemand praat, toch?

De keuze is dus lastig genoeg. Daarom is het ook niet verrassend dat steeds meer mensen een bril en lenzen veelvuldig met elkaar afwisselen. Ben je benieuwd of hun voordelen ook jou kunnen overtuigen? Lees dan snel verder!

Je kiest dagelijks hoe jij jouw outfit afmaakt

Waar wil jij vandaag de aandacht op vestigen? Dat is de grote vraag als je in de ochtend voor de spiegel staat. Een bril is natuurlijk het perfecte modeaccessoire. Vooral als je meerdere monturen hebt kun je eindeloos combineren. Als je hebt besloten om dagelijks te schakelen tussen een bril en lenzen, is het verstandig om te beginnen met daglenzen. Aan het einde van de dag doe je deze lenzen uit en gooi je ze weg. Zo simpel is het!

Je kunt weer met uitgeruste ogen naar je werk

Geen vermoeide of droge ogen na het werken, dat klinkt heerlijk toch? Als je voor je werk veel achter een beeldscherm zit, kun je het beste een computerbril gaan dragen. Een computerbril is een bril op sterkte die perfect is afgestemd op de afstand tussen jou en je beeldscherm. Lekker rustig voor je ogen, dus. Blijf je spontaan hangen voor een borreltje? Geen zorgen: ook een computerbril wissel je gemakkelijk af met daglenzen.

Je kunt voor iedere sport de beste keuze maken

Een voetballende én brildragende Edgar Davids zag er soepeltjes uit, maar voor de meeste mensen is het dragen van lenzen tijdens het sporten wel iets fijner. Dit komt omdat je met lenzen volledig zicht hebt. Een bril heeft het nadeel dat het montuur vaak in de weg zit. Wil je toch liever een bril dragen tijdens het sporten? Neem dan eens een kijkje in het aanbod aan sportbrillen. Deze brillen zijn vaak op sterkte verkrijgbaar en blijven goed op hun plek zitten.

Je bent goed voorbereid als je op vakantie gaat

Als je hebt besloten om een bril en lenzen met elkaar af te wisselen, dan weet je vrijwel zeker dat je de hele vakantie scherp zicht hebt. Je zult namelijk merken dat je op vakantie vaak moet switchen tussen het dragen van een bril en het dragen van lenzen. Daarnaast is de kans veel kleiner dat je zowel je bril als je lenzen vergeet of kwijtraakt. Toch blijft het verstandig om voor je vakantie een extra setje lenzen online te bestellen. Heb je nog tijd over voor het inpakken? Dan kun je ook altijd nog even langs een opticien. Better safe than sorry!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram