Volledig elektrische Kia EV6 GT is sneller dan menig supercar

elektrische Kia EV6 GT crossover SUV

Volledig elektrische Kia EV6 GT is sneller dan menig supercar

De volledig elektrische Kia EV6 GT crossover SUV is sneller dan de meeste supercars en haalt de 100 km/u in slechts 3,5 seconden.

Eerder deze maand gaf het Zuid-Koreaanse merk Kia een preview van zijn geheel nieuwe en volledig elektrische crossover-SUV EV6. De autofabrikant heeft ons nu alle informatie gegeven over prestaties, actieradius, specificaties en nog veel meer met betrekking tot zijn toch wel verbluffende nieuwe auto op batterijen.

De Kia EV6 is ontworpen om het op te nemen tegen Tesla’s Model X, de Porsche Taycan Cross Turismo en de zojuist onthulde BMW iX, en is uitgerust met een aantal krachtbronnen en aandrijflijnen, waardoor het de perfecte auto is voor eigenlijk iedereen in de EV-markt.

De eerste in de line-up is een 58,0 kWh EV6 die wordt geleverd met AWD of 2WD, en de 100 km/u haalt in 6,2 seconden. Vervolgens is er de 2WD of AWD 77,4 kWh EV6, die dezelfde sprint doet in 5,2 seconden. De afsluitende EV6 GT-lijn trekt echter de meeste aandacht en is beschikbaar is met zowel lange afstands- als standaardbatterijen, waardoor het vermogen en het bereik nog groter worden.

De EV6 GT in AWD-vorm knalt naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden. Om dat in perspectief te plaatsen, een Lamborghini Urus doet dit in 3,6 seconden, terwijl een langeafstands Model X het in 3,8 seconden doet. Kortom, deze Kia EV6 GT is bloedsnel.

De topsnelheid is beperkt tot ongeveer 260 km/u, terwijl de 2WD 77,4 kWh EV6 meer dan 500 kilometer kan afleggen op één lading. Kia biedt ook 800V ultrasnel opladen voor alle specificaties, waardoor de wagen in slechts 18 minuten kan worden opgeladen van 10 procent tot 80 procent, of 100 kilometer bereik kan worden toegevoegd in slechts vier en een halve minuut.

De GT-versie is ook uitgerust met elektronische sperdifferentieel-software – zoals die in moderne supercars – voor een optimale handling die al dat vermogen benut – 740 Nm koppel om precies te zijn.

Meer informatie over deze auto en diens interieur, exterieur en inhoud onder de motorkap is te vinden in video bovenaan, evenals op de Kia-website. De eerste auto’s zullen vanaf de tweede helft van 2021 rijden.

elektrische Kia EV6 GT crossover SUV

elektrische Kia EV6 GT crossover SUV

elektrische Kia EV6 GT crossover SUV

elektrische Kia EV6 GT crossover SUV

elektrische Kia EV6 GT crossover SUV

elektrische Kia EV6 GT crossover SUVelektrische Kia EV6 GT crossover SUV

Post a Comment

#Volg ons op Instagram