Vespa viert 75 jaar met limited edition Primavera en GTS

vespa 75th gts primavera - 75 jaar speciale editie - info kopen nederland

Vespa viert 75 jaar met limited edition Primavera en GTS

Vespa viert 75 jaar met limited edition Vespa 75th serie. Maak kennis met de speciale Primavera en GTS, die alleen in 2021 te koop zijn.

vespa 75th gts primavera - 75 jaar speciale editie - info kopen nederland

Nieuwe Vespa scooter kopen? Het populaire scootermerk heeft ter ere van het 75-jarig bestaan een special edition-serie voor ons in petto. Beschikbaar in de Primavera- en GTS-modellen, komt de Vespa 75th met een speciaal voor de verjaardag gecreëerde styling. Denk aan een exclusieve kleurstelling, speciale afwerkingen, een nieuw zadel en een verchroomde bagagedrager voor de speciaal voor de scooter ontworpen tas.

Van 23 april 1946, de datum waarop het patent werd aangevraagd, tot 2021: vijfenzeventig jaar geschiedenis waarin de Vespa de wereld een geheel nieuwe versnelling heeft gegeven. Een periode waarin de Vespa voorop liep in nieuwe trends in sociale gebruiken, muziek en jeugdcultuur, de groei van landen en continenten heeft begeleid en een tijdloos icoon werd, een symbool van het moderne leven, een voorbeeld van Italiaanse stijl en technologie.

Vespa 75th

Om de 75e verjaardag van de Vespa als echte wereldburger te vieren, werd een nieuwe speciale serie, Vespa 75th, ontworpen voor de Vespa Primavera (in de 50 en 125 cc modellen) en de Vespa GTS (125 en 300 cc). Deze exemplaren zullen vanaf maart en alleen in 2021 te koop zijn. Een uniek aanbod, dat ook op de VESPA website en de social mediakanalen van Vespa wordt gepresenteerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vespa (@vespa)

 

Limited edition design

Het stalen koetswerk van de Vespa 75th is nu gehuld in ‘Giallo 75th’, een origineel metallic geel. Deze kleur is speciaal voor de nieuwe serie ontwikkeld als moderne interpretatie van kleuren die in de jaren ‘40 in trek waren, en verwijst naar het erfgoed; de innovatieve geest en modeminnende stijl van de Vespa. Op de zijpanelen en het spatbord vooraan staat het nummer 75 in een iets sterkere kleur, wat een stijlvol ton-sur-ton effect creëert. Dit wordt herhaald aan de voorzijde van de scooter, waar de traditionele ‘stropdas’ in een ondoorzichtig ‘Giallo Pirite’ geel staat afgebeeld.

De tweewieler heeft ook een speciaal nubuckleren zadel afgewerkt met een rand in Grigio Fumo grijs, grijze velgen met een diamantachtige afwerking en tal van verchroomde details, zoals de ‘stropdas’ versieringen, het kenteken op het spatbord vooraan, de sierrand van het instrumentenpaneel, de afdekking van de uitlaat, de achteruitkijkspiegels en, alleen op de GTS, de opklapbare voetsteunen van de passagier.

vespa 75th gts primavera - 75 jaar speciale editie - info kopen nederland

Ook de bagagedrager achteraan, nog een opvallend kenmerk van de Vespa 75th, is verchroomd: hij bevat een ronde tas met dezelfde vorm als de kenmerkende reservewielhouder. De tas is gemaakt van fluweelzacht nubuckleer in dezelfde kleur als het zadel, en heeft een schouderriem voor makkelijk dragen, en klemmen aan de bagagedrager met een snelsluitmechanisme. Ze wordt geleverd met een waterdichte hoes. Zoals alle speciale edities van Vespa, is de serie te herkennen aan een plaatje achter het beenscherm.

In termen van technologie vertegenwoordigt de 75th de top van het Vespa-assortiment: alle modellen van deze verjaardagsversie (met een >50 cc plus motor) zijn uitgerust met een 4.3″ TFT-kleurenscherm, terwijl het volledig digitale instrumentenpaneel optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van het Vespa MIA smartphone-connectiviteitssysteem.

Welkomstpakket

Om de exclusiviteit van deze speciale verjaardagsserie te accentueren, wordt elke Vespa 75th bovendien geleverd met een Welkomstpakket dat een stijlvolle Italiaanse jacquard-zijden sjaal met handgenaaide zomen bevat, een vintage stalen Vespa-plaatje, een persoonlijk gebruikersboek en acht ansichtkaarten voor verzamelaars met foto’s uit de acht decennia van de Vespa-geschiedenis.

vespa 75th gts primavera - 75 jaar speciale editie - info kopen nederland

vespa 75th gts primavera - 75 jaar speciale editie - info kopen nederland

Via Piaggio Vespa NL

Post a Comment

#Volg ons op Instagram