NASA onthult zijn eerste volledig elektrische X-57 Maxwell-vliegtuig

NASA X-57 Maxwell elektrisch vliegtuig

NASA onthult zijn eerste volledig elektrische X-57 Maxwell-vliegtuig

NASA heeft met de X-57 Maxwell zijn eerste volledig elektrische vliegtuig geïntroduceerd binnen de missie naar koolstofemissievrij vliegen.

NASA heeft zojuist het doek van zijn allereerste volledig elektrische vliegtuig X-57 Maxwell getrokken. De belangrijkste beweegreden van NASA voor het bouwen van de X-57 is om de certificeringsnormen voor de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen vooruit te helpen.

Het testen van het vliegtuig is al begonnen en men probeert aan te tonen hoe vliegtuigen in plaats van traditionele verbrandingsmotoren kunnen overschakelen naar elektromotoren. Het ontwerp van de X-57 is echter nog niet compleet; de uiteindelijke versie zal naar verwachting 14 propellers hebben. Dit zal bestaan ​​uit 12 high-lift motoren rond de randen van de vleugels, aangevuld met twee grotere, op de vleugeltip gemonteerde motoren.

NASA verwacht dat het nieuwe ontwerp aanzienlijk efficiënter zal zijn in energieverbruik en geen koolstofemissies zal produceren, terwijl het zo min mogelijk lawaai maakt. Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap hoopt dat de tests bestaande theorieën over de X-57 zullen bewijzen, waardoor fabrikanten hun eigen commerciële versies kunnen maken.

Volgens de NASA bevindt de X-57 zich momenteel in de fase van functionele aardingstests op hoogspanning. “Het testen zal naar verwachting beginnen met een laag vermogen, waarbij de opstart- en uitschakelsequenties worden gecontroleerd, wordt geverifieerd of de nieuwe motorbesturingssoftware opstart en de motoren bestuurt zoals verwacht.”

Fotocredits: NASA

Post a Comment

#Volg ons op Instagram