Sony’s PlayStation 5 krijgt nu al meer SSD-opslag en hogere koelventilatorsnelheid

Sony PlayStation 5 meer SSD-opslag - hogere koelventilatorsnelheid

Sony’s PlayStation 5 krijgt nu al meer SSD-opslag en hogere koelventilatorsnelheid

Sony’s PlayStation 5 krijgt een grotere SSD-opslag. Daarnaast wordt tevens een hogere koelventilatorsnelheid voor de PS5 ontgrendeld.

Sony PlayStation 5 meer SSD-opslag - hogere koelventilatorsnelheid

Volgens berichten zal Sony deze zomer SSD-opslaguitbreiding introduceren voor de PlayStation 5, zodat de console beter om kan gaan met de grootte van next-gen games.

Het omgaan met de grootte van de volgende generatie games is al vaak bestempeld als probleem. Deze spellen kunnen oplopen tot 250 GB, waarmee de interne 825 GB SSD (slechts 667 GB is bruikbaar) snel wordt opgevuld. Wil je meerdere spellen tegelijk spelen, dan zit je dus met een probleem, aangezien de opslagruimte al snel beperkt is. De extra opslagruimte zal naar verwachting in het momenteel lege M.2-uitbreidingsslot van de Sony-consoles passen.

Hoewel de PS5 compatibel is met high-speed PCIe 4.0 M.2 SSD-schijven en gemakkelijk thuis kan worden geïnstalleerd, zullen gamers moeten wachten tot Sony de extra opslagruimte ontgrendelt met een firmware-update. Daarbij wachten we ook op de onthulling wat allemaal officieel zal worden ondersteund. De potentiële firmware-update zal naar verwachting ook hogere koelventilatorsnelheden ontgrendelen om oververhitting op de dubbele SSD’s te voorkomen.

Stay tuned voor meer PS5-nieuws!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram