Matthew M Williams en Nike onthullen high-tec Zoom MMW 4 sneaker

Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4

Matthew M Williams en Nike onthullen high-tec Zoom MMW 4 sneaker

De high-tec Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4 sneaker is onthuld. De futuristisch ogende schoen heeft een releasedatum van …

Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4

Tussen het leiden van 1017 ALYX 9SM en de herenkledingafdeling van Givenchy is Matthew M Williams een drukbezet man, maar hij heeft ook tijd voor boeiende schoenensamenwerkingen. Zo is er nu zijn nieuwste project met Nike, de Zoom MMW 4. Voor het eerst onthuld tijdens het Swoosh’s Future Sport Forum in februari, biedt de Zoom MMW 4 een futuristische, high-tech look die past bij de technische stijlen van Williams uit het verleden.

Het bovenwerk van de Zoom MMW 4, gekleed in een botwitte kleur met zwarte accenten, is gemaakt van meerdere mazen en wordt bij elkaar gehouden door ogenschijnlijk versmolten naden. Een kenmerkend detail wordt geserveerd door een ronde, verchroomde zilveren overlay op de mediale middenvoet, die gedeeltelijk de bedrukte zwarte Swoosh bedekt. Grotere zwarte swooshes verschijnen op de laterale middenvoet met dunne zwarte veters en een zwarte kraagafwerking voor meer contrast. Williams’ naam is gestempeld op de veterhouder bij de hals, en eenvoudige MMW-versieringen zijn boven de toebox, op de binnenzool en bij hiel geplaatst. Hoewel de materialen onmiskenbaar geavanceerd zijn, heeft de bovenste helft ook een uitstraling die doet denken aan conceptuele Nike-ontwerpen uit de jaren ’00, zorgend voor een vleugje retro-futuristische flair.

De tussenzolen lijken qua vorm en constructie sterk op Nike ISPA’s populaire Road Warrior, een sneaker van $ 500 die in juli voor het eerst in de winkel kwam. Hoewel de Zoom MMW 4 dezelfde mix van door Nike Shox geïnspireerde Pebax-platen en Zoom Air-units gebruikt als zijn voorganger, is de constructie meer getrimd en hebben de Zoom Air-units uitsluitend betrekking op de voorvoet, terwijl de middenvoet EVA-schuim gebruikt. Een dikke laag scherp gevormd schuim loopt ook van hiel tot teen boven dit assemblage, en de plaat zelf repliceert de chromen details van de eerder genoemde bovenlaag van de middenvoet. De schoen wordt afgerond met een Waffle Racer-achtig vierkant tractiepatroon, dat met de gebogen, langwerpige hak een ​​stijl weet te creëren die er bijna uitziet als rupssporen van een tank.

De Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4 zal waarschijnlijk eind 2020 of begin 2021 verschijnen, hoewel dit nog moet worden bevestigd door Nike. De prijs is ook nog onbekend.

Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4Matthew M Williams x Nike Zoom MMW 4

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram