VIDEO: Dit is ’s werelds grootste verzameling ‘Fast and Furious’ replica-auto’s

Grootste verzameling Fast and Furious replica-auto's ter wereld

VIDEO: Dit is ’s werelds grootste verzameling ‘Fast and Furious’ replica-auto’s

Dit is de grootste verzameling Fast and Furious replica-auto’s ter wereld, met Han’s Veilside RX-7, Nissan Skyline GT-R-modellen & Dom’s Charger.

Sinds 2001 heeft de Fast and Furious-franchise ons tientallen kwijlende custom cars opgeleverd, zoals Dom’s Charger, talloze uitvoeringen van de Nissan Skyline GT-R, een feloranje Toyota Supra en Han’s Veilside Mazda RX-7. Een zekere man uit Edmonton, Alberta (VS), houdt zoveel van deze auto’s, dat hij 24 replica’s van de filmfranchise heeft.

Jorge Acosta, die eigenaar is van de collectie die je hierboven kunt zien, heeft niet alleen de drie hierboven genoemde auto’s, maar ook de originele Mitsubishi Eclipse, Spyder en Evo, evenals een Nissan 350Z, een nieuwe generatie Toyota Supra, een Volkswagen Jetta, een Honda S2000, een Subaru WRX STI en zelfs de Ford F-150 SVT Lightning.

Acosta zei tegen Roads Untraveled: “Mijn droom was de groene Eclipse, dus ik bouwde er drie jaar geleden een, en dat is het … Alles begon vanaf daar.” Hij voegde eraan toe: “Ik wilde niet bewust de grootste verzameling Fast and Furious-auto’s ter wereld hebben, begrijp je? Maar toen begon ik enthousiast te worden.”

Zijn obsessie begon nadat hij zijn allereerste race had gezien en zijn passie groeide alleen maar toen hij de wereld van Fast and Furious-auto’s ontdekte. Uiteindelijk vond hij Craig Lieberman, technisch adviseur en bron van de originele films.

Acosta is inmiddels op jacht om de collectie uit te breiden naar 35 F&F replica-auto’s. Leuk feitje: De bodykits kunnen soms meer kosten dan de auto zelf. Bekijk de Fast and Furious-autocollectie van Jorge Acosta in de video bovenaan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram