WONEN: Deze soorten kachel voegen iets extra’s toe aan het interieur

Welke soorten kachel interieur wonen

WONEN: Deze soorten kachel voegen iets extra’s toe aan het interieur

Welke soorten kachel zijn er zoal? Deze kachels voegen iets extra’s toe aan het interieur dankzij hun mooie design en warme uitstraling.

Welke soorten kachel interieur wonen

Waar men ooit afhankelijk was van een open haard en brandend hout, daar zijn er inmiddels talloze manieren om onze woonkamer en andere ruimten te verwarmen. Zowel kachels als haarden kennen verschillende uitvoeringen, zoals onder meer de houtkachel, gaskachel, pelletkachel, petroleumkachel, sfeerhaard, en de elektrische kachel, zoals een keramische kachel. Welke soorten kachel zijn echter het meest geschikt voor binnen jouw interieur?

Of je nu kijkt naar functionaliteit of design, elke kachel kent zijn eigen voor- en nadelen. Waar de ene kachel perfect is voor in de slaapkamer, daar is de ander ideaal voor in de woonkamer, terwijl weer een ander exemplaar juist enorm geschikt is voor buitengebruik of in de schuur.

Ben jij op zoek naar de ideale kachel voor bij jou thuis en denk jij bijvoorbeeld aan een houtkachel kopen? Check hieronder ons beknopte overzicht met relevante kachels. Ontdek welke kachel met jouw wensen matcht en ga op zoek naar het design dat jij mooi vindt.

De houtkachel zorgt voor een warme sfeer

Tijdens de herfst en winter geeft de houtkachel natuurlijk de ultieme sfeer. Knus, knisperend en natuurlijk warm, geeft deze kachelsoort precies datgene wat elke woning nodig heeft. En het oog wil uiteraard ook wat, dus ga bijvoorbeeld voor een vrijstaande houtkachel. Dit type kachel vind je in fraaie designs, waarmee je het interieur een ware boost geeft. Bovendien is deze vorm van verwarmen met brandhout natuurlijk milieuvriendelijk.

De sfeerhaard is hartverwarmend

Daar waar de houtkachel draait om warmte en dán sfeer, daar draait de sfeerhaard primair om sfeer en dan warmte. Ook deze haardsoort draagt beduidend bij aan de inrichting met zijn realistisch ogende vlammen. Alhoewel hij niet je hele woning zal verwarmen, is het wel lekker warm als je erbij in de buurt bent. Wist je dat er ook sfeerhaarden zijn op wieltjes? Deze variant kun je gemakkelijk van de ene naar de andere kamer verplaatsen. De nep haard kan daarbij op verschillende warmtestanden worden ingesteld.

De gaskachel is zeker niet uit beeld

Waar je de gaskachel ooit in bijna elk huis tegenkwam, daar is hij binnen nu een stuk minder populair. De kachelsoort is echter niet vergeten. Sterker nog, in een andere rol zie je de gaskachel nog veelvuldig. Grote kans dat je op en terras weleens in de buurt hebt gezeten van een gas sfeerhaard of straalkachel. Deze kachels zijn ideaal voor buiten en verwarmen gericht iedereen die zich in de straalrichting begeeft. Is deze functionele kachel iets voor bij jou in de achtertuin?

De elektrische kachel werkt zo enorm simpel

De elektrische kachels komen vandaag de dag in heel veel soorten. Van keramische kachels, ventilatorkachels en infraroodverwarming tot radiotorkachels, werkplaatskachels en convectorkachels, deze gemakkelijk te gebruiken kacheltypes zijn handig voor snel gebruik, al dan niet tijdelijk. Je doet de stekker thuis of op de werkvloer in een stopcontact en de temperatuur gaat snel en milieuvriendelijk omhoog. De temperatuur is met deze kachelsoort trouwens ook prettig te reguleren, en dat is zeker een pluspunt.

De houtkachel milieuvriendelijk? Maak kennis met de pelletkachel!

De houtkachel werd zojuist al bestempeld als milieuvriendelijk, maar er is een kachelsoort die nog zachter is voor het milieu, wat te danken is aan een nog hoger brandingsrendement. Het gaat om de zogeheten pelletkachel, die nog zuiniger en nog milieubewuster dan de houtkachel. Ja, hij zal over het algemeen iets duurder zijn in de winkel, maar is daarentegen nog effectiever. Daarnaast is deze kachelsoort tevens iets gemakkelijker in gebruik, want je hoeft niet te slepen met logge houtblokken. De houtpellets die op praktisch formaat zijn gevormd zijn voldoende om op het vuur te gooien. Ook hier kun je overigens knisperend hout verwachten. Gezellig!

Van de gaskachel naar de oliekachel

Net als auto’s, werken ook kachels op diverse brandstoffen. Zo is er naast de gaskachel ook een petroleumkachel, welke brandt op petroleum. Ook deze kachel sluit je aan op stroom, alhoewel dit verbruik echt minimaal is. De warmte die deze soorten kachel bieden is heerlijk, en ruimschoots geschikt om een kamer voor langere tijd op te warmen.

Heb jij al enig idee welke soorten kachel geschikt zijn voor bij jou thuis?

Welke soorten kachel

Welke soorten kachel

Welke soorten kachel

Post a Comment

#Volg ons op Instagram