TRAVEL: Thailand geeft weer toerismevisum uit aan Nederlanders

dit moet je doen voor een toerismevisum voor Thailand

TRAVEL: Thailand geeft weer toerismevisum uit aan Nederlanders

Op vakantie naar Thailand? Nederlanders zijn weer welkom, dus dit moet je doen om een toerismevisum voor Thailand te krijgen.

dit moet je doen voor een toerismevisum voor Thailand

Goed nieuws! Thailand is begonnen met het heropenen van grenzen en ook wij Nederlanders zijn weer welkom om een toerismevisum aan te vragen voor een verblijf van maximaal 3 maanden.  Het is dus per direct mogelijk om de grauwe winter te ontsnappen en tijd door te brengen in het warme en veilige Thailand. Wij denken stiekem al aan de ondoordringbare natuur, de culturele hoogstandjes, heerlijke keuken en de immer vriendelijke lokale bevolking. Wanneer boek jij?

Ook Thailand is getroffen door de coronacrisis en voerde zodoende drastische reisbeperkingen in om het land tegen de pandemie te beschermen. De aanpak van het Aziatische land, met ‘slechts’ een paar duizend besmettingen en 60 sterfgevallen, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie geprezen.

Alhoewel er nog wel wat komt kijken bij de visumprocedure, en een quarantaine van 14 dagen verplicht blijft, is het voor reizigers die voor langere tijd willen genieten van het veilige en tropisch Thailand zeker de moeite waard. En er zijn ergere plekken om in quarantaine te zitten, toch? In ieder geval alvast voldoende tijd om aan het heerlijke Thaise eten te wennen.

Procedure aanvraag visum van max. 3 maanden (60 dagen + 30 dagen verlening)

  1. Neem via hague.thaiembassy.org contact op met de Thaise ambassade in Den Haag voor informatie en het maken van een afspraak.
  2. Verzamel alvast de volgende documenten: een volledig ingevuld visumaanvraagformulier, 2 pasfoto’s, kopie paspoort met een geldigheidsduur van meer dan 6 maanden, bankafschrift waarmee duidelijk gemaakt wordt dat je minimaal € 15.000 op de bank hebt staan, een vliegticket en een kopie van de boeking van het verblijf van 14 dagen als onderdeel van Alternative State Quarantine Accommodation (ASQ). Klik hier voor de volledige lijst met nodige documenten.
  3. Vraag na afgifte van het toeristenvisum via deze link het ‘Certificate of Entry’ (COE) online aan. Voor de aanvraag van het COE, zijn de volgende documenten nodig: geldig toeristenvisum, bewijs van financiering om het verblijf in Thailand te kunnen bekostigen (de afschrift met € 15.000 op de rekening), ziektekostenverzekering die kosten van 100.000 USD in Thailand dekt, inclusief Covid-19 gerelateerde kosten, bevestiging van het vliegticket, bevestiging accommodatie voor quarantaineperiode (ASQ), bevestiging accommodatie na quarantaine, negatieve PCR coronatest 72 uur voorafgaande reis en een Fit-to-Fly certificaat. Het COE moet minimaal 10 dagen voor vertrek worden aangevraagd.

Met een aantal andere documenten, zoals het OA-visum (voor gepensioneerden en geldig voor één jaar), de Thailand Elite Card, het OX-visum (voor gepensioneerden en geldig voor tien jaar) en het Non-Immigrant B-visum (voor zakenreizigers), gecombineerd met het COE, is het ook mogelijk om naar Thailand te reizen. Meer informatie over het verkrijgen van het toerismevisum en alle regels waar je aan moet voldoen, kun je hier vinden.

Fijne trip!

dit moet je doen voor een toerismevisum voor Thailand

Via Amazing Thailand toerisme NL

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram