TRAVEL: Lonely Planet kiest Rwanda als Best in Travel-bestemming

Rwanda Best in Travel award Lonely Planet

TRAVEL: Lonely Planet kiest Rwanda als Best in Travel-bestemming

Rwanda is als Best in Travel-bestemming gekozen door Lonely Planet. Het Afrikaanse land krijgt erkenning voor duurzaamheid en diversiteit.

Rwanda Best in Travel award Lonely Planet

Mocht je overwegen om op vakantie naar Rwanda te gaan, zodra we weer met een gerust hart kunnen reizen, dan geeft Lonely Planet je een extra zetje. Het toonaangevende magazine, wereldwijd een autoriteit op het gebied van reis- en bestemmingsreportages, heeft afgelopen haar langverwachte Best in Travel-2021 gepresenteerd. Het Afrikaanse Rwanda heeft hierbij een mooie bekroning bemachtigd.

Voor het eerst heeft Lonely Planet ook specifiek gekeken naar mensen en gemeenschappen, naast steden, regio’s en landen. Met 2021 in aantocht, kijkt de reisuitgever naar belangrijke veranderingen die wereldwijd op reisgebied plaatsvinden. Van duurzaamheid tot diversiteit en met een focus op de toekomst van reizen.

Sustainable Wildlife Program Award

Rwanda is uitgeroepen tot een van de bestemmingen die de reisindustrie transformeren. Het centraal-Afrikaanse land, dat het beste scoort in de categorie duurzaamheid, heeft zodoende de Sustainable Wildlife Program Award toegekend gekregen. In Rwanda maken duurzaamheid en natuurbehoud sterk deel uit van de identiteit. Het omschakelen naar toerisme in combinatie met natuurbehoud maakt onderdeel uit van het beleidsplan uit 2005, waarin het delen van toeristische inkomsten met leefgemeenschappen rondom de nationale parken werd geïntroduceerd. Duurzaamheid werd leidend in Rwanda, waar het verbod op plastic wegwerptassen in 2008 zelfs een topprioriteit werd.

Meer dan $ 5,5 miljoen (ca. € 4,7 m) is sinds de start van deze programma’s geïnvesteerd in meer dan 700 projecten in gemeenschappen die grenzen aan de nationale parken Volcanoes, Akagera en Nyungwe. Hiervan is de helft infrastructureel, waarbij we kunnen denken aan scholen, gezondheidszorg, waterwinning, huisvesting en wegenbouw. Een derde gaat als investering naar de landbouw, zoals gewasproductie en veeteelt, en het resterende budget is ingezet om tegenstrijdige belangen van het wildlife en haar habitat en die van de mens op te lossen.

Anders reizen vanaf 2021

“Bewust reizen wordt in 2021 relevanter dan ooit tevoren”, aldus Luis Cabrera, CEO van Lonely Planet. “Best in Travel 2021 weerspiegelt hoe reizen bijdraagt ​​aan duurzaamheid, de lokale gemeenschap en toont hoe we de planeet op een verantwoorde manier kunnen verkennen in plaats van het afvinken van een bucketlist.”

Belise Kariza, Chief Tourism Officer van de Rwanda Development Board, vertelt: “Na een erg moeilijk jaar is de toekenning van deze prestigieuze prijs enorm eervol. In een jaar waarin het toerisme wereldwijd lijdt onder Covid-19 is dit een erkenning van de inspanningen van velen in de Rwandese toeristische sector om structureel vooruitgang te boeken op het gebied van duurzaamheid. De Rwanda Development Board hoopt dat onze duurzaamheidsinspanningen een stimulans wereldwijd zijn om in het toerisme het belang van natuur, gemeenschappen en milieu top of mind te hebben.”

Zie jij een mooie vakantie naar Rwanda al zitten?

Rwanda Best in Travel award Lonely Planet

Post a Comment

#Volg ons op Instagram