Samsung patenteert Surround Display-smartphone met schuifcamera

Samsung patenteert Surround Display smartphone met 100% beeldscherm

Samsung patenteert Surround Display-smartphone met schuifcamera

Samsung heeft een Surround Display-smartphone met een Sliding Camera, een schuifcamera, gepatenteerd. Het toestel bestaat uit alleen maar beeldscherm.

Na het uitbrengen van een reeks smartphones met flexibele schermen, tilt de Zuid-Koreaanse techgigant Samsung de mobiele telefoon-game nu naar een nog hoger niveau. Het heeft namelijk plannen om een nieuwe telefoon te maken dat bestaat uit 100 procent scherm.

Onder een patent dat in juli eenvoudigweg ‘elektronisch apparaat’ werd genoemd bij de United States Patent and Trademark Office, tonen de schetsen van het bedrijf een smartphone-ontwerp dat volledig is omhuld door displays, die samenkomen om een naadloze ervaring te creëren. Een archief van 70 pagina’s toont twee grote AMOLED- of LCD-schermen op beide oppervlakken van het apparaat, omgeven door halfronde displays die langs de randen lopen om een afgeschuind oppervlak te creëren, allemaal omsloten door een transparante behuizing ter bescherming. De telefoon schuift vervolgens uit elkaar in het midden om een verborgen camera te onthullen, die netjes is weggewerkt wanneer deze niet wordt gebruikt.

Voor een meer realistische kijk op wat Samsung zou kunnen ontwikkelen, heeft LETSGODIGITAL’s ontwerper Giuseppe Spinelli renderings gemaakt op basis van de patentschetsen, die je bovenaan kunt bekijken.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram