Private leasen wordt steeds populairder en dit is waarom

private leasen tips

Private leasen wordt steeds populairder en dit is waarom

Private leasen wordt steeds populairder in Nederland. Ben jij op zoek naar een private lease auto, of moet je nog worden overtuigd?

private leasen tips

Het private leasen van een auto is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vorig jaar hadden meer dan 150.000 Nederlanders een private lease auto. Ben je benieuwd naar de voorwaarden van een deze vorm van leasen en hoe je gemakkelijk een private lease auto kan vinden? Lees dan vooral even mee.

Waarom kiezen mensen voor private lease?

Steeds meer mensen kiezen voor private lease in plaats van kopen. Mensen willen in de nieuwste auto’s rijden, maar hebben niet altijd het geld om een splinternieuw auto aan te schaffen. Bij het kopen van een nieuwe auto gaat bovendien ook per maand de waarde omlaag, waardoor je minder geld terug krijgt wanneer je de auto verkoopt.

Met private lease heb je voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe auto zonder eerst een grote investering te doen. De verschillende kosten voor het onderhoud, reparatie, verzekeringen en wegenbelasting zitten al in de maandprijs inbegrepen. Je hoeft met private lease alleen de benzine te betalen als extra kosten. Hierdoor kun je beter de totale kosten voor je auto per maand inschatten en daar rekening mee houden.

Wat zijn de verschillende voorwaarden van een private lease?

Er zit wel een aantal voorwaarden bij het nemen van een private lease auto. Je moet bij de meeste leasemaatschappijen boven de 18 of 21 jaar zijn en over een geldig Nederlands rijbewijs B beschikken.

Sommige leasemaatschappijen kijken ook naar je inkomen. Dit wordt gedaan als een financiële check om te zien of je het vaste bedrag per maand kan betalen. Bij de meeste van deze leasemaatschappijen kun je met een full-time minimuminkomen een auto leasen. Op de website van de leasemaatschappij kun je hun voorwaarden lezen.

Het vinden van de juiste private lease auto

Tegenwoordig heb je verschillende online private vergelijkers om uit te kiezen. Deze websites laten het aanbod van de verschillende leasemaatschappijen zien zodat je de meest voordelige keuze kan maken.

Bij private lease vergelijken is het belangrijk om te kijken naar de contractduur, het aantal kilometers per jaar, de levertijd en natuurlijk de maandprijs. Een private lease auto met een lange contractduur heeft vaak een lagere maandprijs. Ook het afgesproken aantal kilometers per jaar zijn van invloed op de prijs. Hoe meer kilometers je per jaar maakt, hoe hoger de maandprijs is. Check ook altijd de levertijd van de auto want hier kan per leasemaatschappij en type auto verschil in zitten.

Om de beste deal te vinden is het ook verstandig om bij meerdere online vergelijkers te kijken. Sommige vergelijkers hebben namelijk exclusieve private lease aanbiedingen waardoor je goedkoper uit kunt zijn. Ga jij binnenkort private leasen?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram