TRAILER: ‘Dune’ toont in zijn eerste epische trailer een indrukwekkende cast

dune trailer

TRAILER: ‘Dune’ toont in zijn eerste epische trailer een indrukwekkende cast

Geregisseerd door Denis Villeneuve, toont Dune in zijn eerste epische trailer een indrukwekkende cast. Ga jij de science fiction-film kijken?

 

Nadat in april de eerste preview op de film verscheen in Vanity Fair,  hebben we nu eindelijk een officiële trailer voor Dune, gebaseerd op het boek van Frank Herbert en geregisseerd door topregisseur Denis Villeneuve, bekend van o.a. Blade Runner 2049, Sicario en Arrival.

Met een grote opbouw rond de bewerking van Frank Herberts gelijknamige roman uit 1965, heeft Warner Bros.Pictures een eerste volledige blik op de aankomende film uitgebracht. Met in de hoofdrol Timothée Chalamet als Paul Atreides, is het project, geproduceerd door Legendary Pictures en Villeneuve Films, het eerste in een geplande tweedelige serie.

Het verhaal van Dune

Voor degenen die niet bekend zijn met Herbert’s sci-fi hoogstandje, Atreides, een jongen van koninklijk bloed, verlaat zijn thuisplaneet Caladan om af te reizen naar de desolate mijnbouwplaneet Arrakis, waar zijn familie toezicht houdt op de winning van Spice, een medicijnachtige grondstof die van vitaal belang is voor de melkweg. Met de erfenis van de woestijnplaneet worden Atreides en zijn familie de rivaal van andere koninklijke families in de melkweg, evenals de eigen inheemse bevolking van de planeet, de Fremen. Het gevolg is een staat van oorlog van universeel niveau.

Indrukwekkende cast

Chalamet krijgt gezelschap van een indrukwekkende selectie acteurs en actrices, met o.a. Oscar Isaac, Javier Bardem, Zendaya, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård en Dave Bautista.

Hoewel de roman van Frank Herbert bijna 55 jaar oud is, heeft het nog altijd kolossale invloed binnen het sci-fi-universum. Regisseur Denis Villeneuve zal nu zijn draai geven aan het seismische verhaal, dat naar verwachting op half december in de bioscoop zal verschijnen.

 

 

 

Dune beslaat ongeveer de eerste helft van het boek en zal een verre toekomst van de mensheid introduceren en een jacht op de meest waardevolle substantie in het universum die bekend staat als ‘het kruid’. Het langverwachte sciencefiction-epos zal draaien om de gevaarlijke woestijnplaneet Arrakis, de enige bron van de drug die het menselijk leven verlengt, bovenmenselijke denkniveaus biedt en reizen in vouwruimten mogelijk maakt.

Bekijk de eerste trailer voor Denis Villeneuve’s Dune met Timothée Chalamet in de hoofdrol hierboven en zoek naar het sciencefiction-epos dat op 18 december uitkomt.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram