Het maximale uit jezelf halen met het Polar Unite-fitnesshorloge

Polar Unite recensie

Het maximale uit jezelf halen met het Polar Unite-fitnesshorloge

De nieuwe Polar Unite is een fitnesshorloge voor dagelijks gebruik. De gadget begeleidt, motiveert & biedt duidelijke feedback om de conditie te verbeteren.

Polar Unite recensie

Voor wie op zoek is naar een nieuwe sportbuddy hebben we goed nieuws. Polar, de pionier achter ’s werelds eerste draagbare hartslagmeter, heeft onlangs namelijk zijn nieuwste fitnesshorloge gelanceerd. En deze slimme gadget begeleidt niet alleen jouw workouts, ook motiveert hij je en geeft hij je feedback over de prestaties.

Meer dan ooit beseffen we hoe waardevol onze gezondheid is. Een moment van besef dat gelukkig gepaard gaat met het realiseren dat sporten een essentiële rol speelt binnen onze fysieke en geestelijke toestand. Wie dit ook beseft is het gerenommeerde Polar, dat met de Unite fitness watch nu zijn nieuwste kunstje heeft getoond.

Polar Unite fitnesshorloge doet wat het belooft

De functie van de Polar Unite is simpel, heel simpel. De fitness watch helpt namelijk heel duidelijk bij het aan de slag gaan met de conditie en gezondheid. Dit heeft Polar heel effectief gedaa door middel van een combinatie van hoogwaardige technologie en data, verpakt in een simpel, stijlvol horloge voor dagelijks gebruik.

Met name het gros van beginnende sporters vindt het lastig om vast te stellen wat voor hen het meest effectieve pad naar een goede conditie is. Het Polar Unite-fittesshorloge biedt ons als het ware een kickstart dankzij van gepersonaliseerde, kant-en-klare trainingen, begeleiding en een compleet aanbod van eenvoudig te begrijpen functies en inzichten.

Polar Unite recensie

Fitspark

We beginnen als gebruiker met FitSpark, de dagelijkse trainingsgids om onze pols. In tegenstelling tot een hoop andere trainingsbegeleiders geeft FitSpark suggesties voor kant-en-klare, gepersonaliseerde oefeningen op maat, die zijn gebaseerd op slaap, herstel, conditie en trainingshistorie. Geanimeerde instructies, timers en vibraties begeleiden ons bij de kracht-, cardio- en mobiliteitsoefeningen voor een optimaal resultaat.

Gedurende het sporten is het bijzonder nuttig om te beschikken over eenvoudig te begrijpen data en inzichten. De Polar Unite visualiseert realtime statistieken over onze training en maakt deze gemakkelijk inzichtelijk. Zo zien we direct of we te langzaam of te hard gaan. Met een analyse van hartslagzones, verbruikte calorieën en de belasting voor het cardiovasculaire systeem, laat de Polar Unite ons zien in welke mate de sessie heeft bijgedragen aan vooruitgang.

Polar Unite recensie

23 uur per dag

Daadwerkelijke progressie boeken we overigens in de 23 uur per dag die we niet sporten. Een gezonde balans is cruciaal voor het opbouwen van conditie, en de Polar Unite biedt inzicht in de kwaliteit van onze slaap en het herstel van ons autonome zenuwstelsel. ’s Ochtends laat het horloge ons weten hoe goed we zijn hersteld van alle inspanningen de dag ervoor, zodat we precies kunnen inschatten wat ons lichaam op basis daarvan de komende dag aankan. Dit fitnesshorloge draagt met recht de titel ‘smart’.

Coaching

Het Polar Unite-fitnesshorloge beschikt over een diversiteit aan smart coaching-functionaliteiten en is onze ideale coach:

  • Sleep Plus Stages biedt een gedetailleerd, holistisch inzicht in de kwaliteit van slaap en slaapcycli. Een makkelijk te begrijpen, dagelijkse slaapscore helpt om de nodige aanpassingen te maken en beter te slapen.
  • Nightly Recharge meet en geeft dagelijks feedback over hoe het autonome zenuwstelsel tijdens de nacht is hersteld van fysieke en mentale inspanning, stress en andere omgevingsfactoren de dag ervoor.
  • Serene helpt lichaam en geest te ontspannen met ademhalingsoefeningen die stress verminderen en helpen om beter te slapen.
  • Fitness test test het huidige fitnessniveau snel zonder te zweten en vertelt wat er moet gebeuren om dat niveau te behouden of te verbeteren.
  • Continue hartslagmeting biedt diepgaand inzicht in hoe het lichaam reageert op dagelijkse inspanning en slaap, en kan helpen om te begrijpen wat gedurende de dag de meest effectieve momenten zijn om te sporten.
  • De Activity Guide stelt een gepersonaliseerd, dagelijks activiteitendoel, motiveert om in beweging te blijven en biedt tips over hoe dit te bereiken.
  • Smart Calories biedt gepersonaliseerd inzicht in het calorieverbruik voor een effectiever dieet.

Polar Unite recensie

Verrassend compleet, verrassend scherp geprijsd

Bij alle fraaie eigenschappen die we hierboven hebben genoemd kunnen we ook nog optellen dat het met de Polar Unit gaat om lichtgewicht gadget, van slechts 32 gram, dat we letterlijk de gehele dag en nacht door kunnen dragen. De smartphone-notificaties zorgen er bovendien voor dat we altijd online zijn.

Als het gaat om de levensduur, dan zien we dat de batterij tot vier dagen meegaat, met continue hartslagmeting en tot vijftig uur in doorlopende trainingsmodus. Buiten sporten is trouwens ook heel goed mogelijk met de connected GPS-functie.

Polar wil fitness inzichtelijk maken,” zegt Justin Chacona, marketingmanager bij Polar. “Er zijn veel fitnesswearables op de markt, maar over het algemeen moet je kiezen tussen functionaliteit, prijs en prestaties. Met Polar Unite vangen we deze drie uitdagingen in één prachtig horloge vol essentiële fitness-hulpmiddelen en technologie, voor een betaalbare prijs.”

De Polar Unite is vanaf heden verkrijgbaar via de officiële website, voor €149,90, inclusief polsbandjes in de maten S en M/L in de kleuren zwart, wit, roze of blauw. Siliconen polsbandjes in de kleuren mint en blush zijn separaat verkrijgbaar voor €22,90. Bovendien zijn er polsbandjes verkrijgbaar in diverse andere kleuren en materialen, zoals textiel en leer.

Polar Unite recensie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram