Een eerste blik op Virgil Abloh’s ontwerp voor de Mercedes-Benz G-Klasse

virgil abloh mercedes-benz g-klasse design project gelandewagen

Een eerste blik op Virgil Abloh’s ontwerp voor de Mercedes-Benz G-Klasse

Een eerste blik op Virgil Abloh’s ontwerp voor de Mercedes-Benz G-Klasse. De Virgil Abloh x Mercedes-Benz G-Klasse wordt begin september onthuld.

virgil abloh mercedes-benz g-klasse design project gelandewagen

Kort na de onverwachte aankondiging van hun partnerschap, kijken we nu voor het eerst naar Virgil Abloh’s Mercedes-Benz G-Klasse art design. Gorden Wagener, Chief Design Officer bij Mercedes-Benz, die nauw samenwerkt met Virgil aan “Project Geländewagen”, onthulde op Instagram enkele beelden van het aanstaande unieke artistieke model.

De teasers onthullen ruwe elementen van de unieke replica schaal, waaronder een lichtgrijs-witte lak, een retro-kilometerteller en felgele banddetails met GELÄNDEWAGEN, het Duitse woord voor SUV.

“Project Geländewagen” wordt later dit jaar geveild en de opbrengst wordt gedoneerd aan een nog niet nader genoemde liefdadigheidsinstelling die kunst ondersteunt. Daarnaast krijgt de winnaar van de veiling ook exclusieve toegang tot de co-ontwikkelaars, waarbij een persoonlijke inleiding met de inspiraties achter het kunstwerk en de vooraf uitgesproken ambities tot de ontmoeting behoren.

Na de onthulling door Wagener pronkte Virgil Abloh zelf ook op Instagram, met wat een begeleidend stuk merchandise lijkt te zijn. Dit zou naast de onthulling van zijn G-Klasse-kunstwerk moeten worden uitgebracht.

Werp hieronder een eerste blik op het ontwerp van de Mercedes-Benz G-Klasse door Virgil Abloh en check naar het kunstwerk op 8 september, als het digitaal wordt onthuld via de website van Mercedes-Benz.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Coming soon… #thenewluxury @virgilabloh #MBxVA #virgilabloh #gordenwagener #MercedesBenz #gclass #design

Een bericht gedeeld door Gorden Wagener (@gorden.wagener) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

i’m outside in the am g…

Een bericht dat is gedeeld door @ virgilabloh op

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram