TRAILER: Spraakmakende muziekdocufilm ‘Once Were Brothers’ 20 augustus in de bioscoop

Once Were Brothers Robbie Robertson and The Band

TRAILER: Spraakmakende muziekdocufilm ‘Once Were Brothers’ 20 augustus in de bioscoop

Once Were Brothers verschijnt op 20 augustus in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer van deze bijzondere, muzikale docufilm.

Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band is een oprecht en ontroerend verhaal over het jonge leven van Robbie Robertson en de oprichting van The Band, een van de meest invloedrijke en onvergankelijke groepen in de geschiedenis van popmuziek. Muziekliefhebbers kunnen vanaf donderdag naar de bioscoop.

De 76-jarige gitarist en songwriter Robbie Robertson blikt in de documentaire terug op de ontstaansgeschiedenis van The Band. Nog bijzonder jong is hij (16 jaar) als hij met vijf eveneens jonge geniale muzikanten in een begeleidingsband wordt gezet. Er ontstaat een enorm hechte band tussen de jongens. Na een mislukte toer met Bob Dylan trekken ze zich terug in een roze huis op het platteland van Woodstock. Ze leven er als een gezin, musiceren elke dag in de kelder en debuteren vervolgens met een plaat die zo vanzelfsprekend Rockabilly, Bob Dylan, Muddy Waters en Roots Music mengt dat ze pardoes het nieuw subgenre Americana introduceren.

In 1976 stopte The Band op eigen initiatief en gaven zij een virtuoos, onvergetelijk laatste concert dat werd vastgelegd door niemand minder dan Martin Scorsese in The Last Waltz.

Once Were Brrothers combineert zeldzame archiefbeelden, fotografie, iconische liedjes en interviews met Robertson’s vrienden en mede-artiesten, waaronder Martin Scorsese, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Van Morrison en meer.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram