Schrijvers van ‘Goodfellas’ en ‘The Sopranos’ zijn bezig met een nieuwe maffia-serie

the sopranos nieuwe maffia serie

Schrijvers van ‘Goodfellas’ en ‘The Sopranos’ zijn bezig met een nieuwe maffia-serie

De schrijvers van Goodfellas en The Sopranos zijn bezig met een nieuwe maffia-serie, gecentreerd rond de Genovese misdaadfamilie.

the sopranos nieuwe maffia serie

© HBO

De schrijvers van Goodfellas en The Sopranos werken samen voor een nieuw te verschijnen maffia-serie. Beide producties werden lovend ontvangen omwille van hun dramatische scenario en worden vaak aangehaald als klassiekers. Dat de schrijvers hun krachten bundelen is dus groot nieuws voor de liefhebbers van verhalen over maffiosi.

Hoewel de nieuwe show zich nog in de beginfase van de ontwikkeling bevindt – momenteel nog zonder titel – is al onthuld dat het plot zich zal concentreren rond de ‘First Family’ van de maffia, hoogstwaarschijnlijk de Genovese misdaadfamilie van New York City. Scenarioschrijver van Goodfellas Nicholas Pileggi en The Sopranos‘ Terence Winter schrijven het verhaal. Bronnen hebben gemeld dat het idee voor de serie voortkwam uit Pileggi’s diepgaande chronologie van de georganiseerde misdaad in Amerika, met een gedetailleerd verslag van de geschiedenis van de Genovese familie.

De show zal in de VS bij Showtime worden uitgezonden en premièredata moeten nog worden bevestigd. Stay tuned voor meer nieuws over deze nieuwe maffia-serie.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram