Lamborghini’s Essenza SCV12 knalt met 818 pk

Lamborghini Essenza SCV12

Lamborghini’s Essenza SCV12 knalt met 818 pk

De nieuwe Lamborghini Essenza SCV12 beschikt over 818 pk, dankzij een 6.3-liter V12. De prijs van de limited edition Lamborghini is nog onbekend.

Lamborghini Essenza SCV12

Lamborghini heeft zijn krachtigste motor ooit gebouwd en deze vervolgens geïnstalleerd bij de nieuwe en exclusieve Essenza SCV12. De limited edition supercar van het Italiaanse automerk kan maar liefst 818 pk kan produceren. Zou jij deze woeste bolide kunnen temmen?

De hierboven genoemde prestatie is te danken aan een nieuwe 6,3-liter V12-motor, ontworpen voor een auto die nooit voor de weg bestemd was. Lamborghini slaat de auto daarom op in een speciale garage in het hoofdkantoor in Italië, met een beveiligde webcam-feed waar we de auto kunt bewonderen wanneer we maar willen.

De raceafdeling van de autofabrikant – Squadra Corse – help nieuwe eigenaren met alles, van transport tot circuitrijden, en zelfs het leren besturen van de Lambo. Er zijn zelfs vijf trackevenementen per jaar gedurerende de eerste drie jaar na release, speciaal voor degenen die de SCV12 hebben gekocht. Het is natuurlijk een limited edition, dus er worden er maar 40 gemaakt.

“Deze auto is als een speciaal paspoort naar de meest exclusieve wereld van Lamborghini”, aldus Maurizio Reggiani, hoofdingenieur van Lamborghini.

Er is geen officiële prijsinformatie voor de Essenza SCV12, maar andere Lamborghini’s in die beperkte oplage zijn uitgebracht kosten minstens tussen de € 1.6 en € 2 miljoen.

Lamborghini Essenza SCV12

Lamborghini Essenza SCV12

Lamborghini Essenza SCV12

Lamborghini Essenza SCV12

Post a Comment

#Volg ons op Instagram