Comfortabel het gazon maaien met de extreem wendbare Kärcher grasmaaiers uit de LMO-serie

Kärcher grasmaaier LMO recensie

Comfortabel het gazon maaien met de extreem wendbare Kärcher grasmaaiers uit de LMO-serie

Comfortabel gras maaien kan met de extreem wendbare Kärcher grasmaaier, zoals de LMO 18-36 Battery of LMO 36-46 Battery, aangedreven door een accu.

Of jouw gazon nu klein of groot is, het is belangrijk dat het er netjes en verzorgd uitziet. Gemaaid gras is hierbij belangrijk, en met de accu-grasmaaiers uit Kärcher’s LMO-serie kunnen we dit klusje vanaf heden comfortabel klaren. Dit is mede dankzij een lichtgewicht design, bijzondere wendbaarheid en een krachtige 18V- of 36V-accu.

Als we over één zaak niet hebben hoeven klagen gedurende de afgelopen maanden, dan is het wel het weer. We hebben al maanden veel zon en mooie temperaturen, en de regenbuien lijken zich beperkt over ons land te bewegen. Deze aangename optelsom heeft er mede voor gezorgd dat het groen in onze tuin zich behoorlijk heeft kunnen manifesteren. Dit geldt niet alleen voor de planten, struiken en bloemen, maar zeker ook voor het gras.

Is jouw gazon toe aan regelmatig onderhoud, dan is het raadzaam om de Kärcher LMO-serie te overwegen. Deze collectie grasmaaiers maken allereerst allemaal deel uit van het spraakmakende Kärcher Battery Platform, waarover dadelijk meer.

De LMO 18-33 Battery en LMO 18-36 Battery beschikken om te beginnen over een 18V-accu, terwijl de LMO 36-40 Battery en LMO 36-46 Battery zijn voorzien van een krachtige 36V-accu. Elk van de Kärcher grasmaaiers beschikt over een gering gewicht, wat betekent dat we in de praktijk bijna moeiteloos oneffen terrein en obstakels kunnen bedwingen. Het gewenste resultaat behalen lijkt gegarandeerd met dit apparaat, dus een netjes gemaaid gazon tot aan de rand is geen utopie.

Kärcher grasmaaier LMO recensie

Kärcher grasmaaier LMO 18-33 en LMO 18-36 Battery met 18V-accu

De 18V-grasmaaier komt in twee varianten, waarbij het verschil ‘m niet alleen in de grootte zit, maar ook in het aantal m2 wat kan worden gemaaid per acculading. De LMO 18-33 kan per acculading 250 m2 bedwingen, terwijl de LMO 18-36 350 m2 aankan.

De LMO 18-33 Battery heeft een snijbreedte van 33 cm en kan 35 liter gras opvangen in de opvangbak. De LMO 18-36 Battery heeft ondertussen een snijbreedte van 36 cm en een opvangbak van 45 liter. Het gemaaide gras kan in de opvangbak worden opgevangen, waarbij een niveau-indicator aangeeft wanneer je de boel kunt legen, maar er is ook een andere optie. Het gras kan namelijk ook via de geïntegreerde mulchplug als natuurlijke meststof over het gazon worden verspreid. Ideaal!

Beide grasmaaiers hebben overigens een hoogteverstelling tot de beschikking, zodat het mes eenvoudig op 4 verschillende grashoogtes kan worden ingesteld. Ook de handgreep kun je in het midden in 3 standen aanpassen, zodat het geheel zo goed mogelijk matcht met je lichaamslengte. Een rechte, rugvriendelijke werkhouding is natuurlijk van belang bij tuinieren.

Nog een klein, doch belangrijk detail omtrent de veiligheid: Verwijder je de veiligheidssleutel, dan kan de grasmaaier niet meer worden bediend.

 

Kärcher grasmaaier LMO

Kärcher grasmaaier LMO 36-40 en LMO 36-46 Battery met 36V-accu

Een stukje krachtiger dan de 18V-grasmaaiers, is de Kärcher grasmaaier met een 36V-accu. Verkrijgbaar in twee varianten, verlopen de maaiwerkzaamheden met deze tuintools nog iets soepeler. Dit komt niet in de laatste plaats door de snijbreedte van 40 of 46 cm, en de grotere opvangbak. De LMO 36-40 is daarnaast goed voor maar liefst 550 m2 grasmaaien op een volledige acculading, terwijl de LMO 36-46 met 650 m2 het grootste oppervlak voor zijn rekening kan nemen.

Wat overeenkomstig bij beide 18V-grasmaaiers, zijn de handige niveau-indicator en het 2-in-1 maaisysteem met optionele mulchfunctie. Mocht er echter meer vermogen nodig zijn, zoals bij een helling, dan kun beschikt de LMO 36-46 grasmaaier over de zogeheten ‘Push Assist’-functie. Met een druk op deze knop zorg je voor een extra aandrijving aan het achterwiel, zodat je nog meer power en dus resultaat krijgt.

De grasmaaiers van 36V hebben tot slot nog een andere extra eigenschap, want ze zijn instelbaar tot vijf verschillende grashoogtes in plaats van vier. Daarbij kan ook de handgreep in 2 hoekstanden worden ingesteld en ingeschoven, zodat het opbergen een stuk gemakkelijker en compacter gaat.

Kärcher grasmaaier LMO

Kärcher Battery Platform ook geschikt voor LMO-grasmaaiers

Mocht je nu meerdere tuinapparaten hebben en ben je het gedoe met accu’s en wat al niet meer zat, dan ga je warme gevoelens koesteren voor het Kärcher Battery Platform. Dit accusysteem omvat twee accuplatformen, te weten de 18V en 36V, en is geschikt voor steeds meer apparaten. Of je nu de Kärcher hogedrukreiniger of multifunctionele alleszuiger gebruikt, de accu is multi-inzetbaar. De accu’s zijn 100% compatibel met alle Kärcher-apparaten uit dezelfde spanningsklasse, waarbij het niet uitmaakt of ze onderdeel uitmaken van het Home & Garden-assortiment of het Professional-assortiment.

Uniek aan de Kärcher-accu’s is overigens het LCD-scherm met ‘Real Time Technology’. Hierop zie je niet alleen de resterende accucapaciteit, maar ook de resterende loop- en laadtijd van het toestel, weergegeven in minuten.

Goed om te weten is dat de accu’s in een uiterst stootvaste behuizing zitten, overeenkomstig met beschermingsklasse IPX5 en stof- en spatwaterdicht. Het efficiënte temperatuurbeheer draagt bovendien zorg dat de accu’s ook bij intensief gebruik een uitstekend vermogen kunnen leveren. De slimme celmonitoring bewaakt hierbij tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Ligt jouw Kärcher-apparaat nu voor langere periode in de schuur of garage, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden, dan zorgt de procesgestuurde, automatische opslagmodus ervoor dat de cellen van de Battery Power-accu een langere levensduur hebben.

De Kärcher grasmaaier is nu verkrijgbaar in vier varianten, variërend in prijs vanaf € 199,95 tot € 739,95. Koop nu en ontvang de starterkit gratis, zoals gezien op de tv-reclame.

Kärcher grasmaaier LMO

Kärcher grasmaaier LMO

Kärcher grasmaaier LMO

Kärcher grasmaaier LMO

Kärcher grasmaaier LMO

Post a Comment

#Volg ons op Instagram