Donkervoort’s D8 GTO-JD70 haalt 100 km/u in 2,7 seconden

Donkervoort D8 GTO-JD70

Donkervoort’s D8 GTO-JD70 haalt 100 km/u in 2,7 seconden

De nieuwe Donkervoort D8 GTO-JD70 haalt de 0 tot 100 km/u in slechts 2,7 seconden en is “’s werelds eerste 2g productieauto”.

Ter ere van de 70e verjaardag van de oprichter, heeft Donkervoort, een van onze Nederlandse sportautomobielfabrikanten, nu naar eigen zeggen de ‘eerste 2g-productiewagen ter wereld’ gemaakt. Wat vind jij van de bijzondere bolide van eigen bodem?

Zijn acceleratie vergelijkend met de Apollo-raket, zegt het merk dat de D8 GTO-JD70 slechts 7,7 seconden nodig heeft om een ​​verbluffende 200 km/u te bereiken. De 100 km/u weet de auto te bereiken in slechts 2,7 seconden, wat neerkomt op reizen met 56 m/s. In vergelijking, met de raket is dit 20 m/s. Dit is te danken aan zowel het ongelooflijke vermogen als het extreem lichte gewicht.

Het vermogen wordt ontleend aan een 2,5-liter vijfcilindermotor van Audi, die 415 pk kan voortbrengen, terwijl het gewicht onder een indrukwekkende 700 kg wordt gehouden dankzij het feit dat 95 procent van de carrosserie is gemaakt van koolstofvezel. Hoewel de roadster meer dan 1g in lineaire acceleratie kan duwen, blinkt de roadster echt uit in de bocht: hij kan tot 2 g kracht bereiken door laterale acceleratie – slechts 2g minder dan een Formule 1-raceauto.

De rest van de auto is even indrukwekkend, met behulp van een hybride chassis dat buisstaal, koolstofvezel en aluminium combineert, terwijl een nieuw breedspoorophangingssysteem is geïnstalleerd, evenals volledig opnieuw ontworpen interne onderdelen voor de Intrax verstelbare schokdempers.

Beperkt tot slechts 70 stuks, wordt elk exemplaar van de Donkervoort D8 GTO-JD70 gemaakt volgens de specificaties en voorkeuren van de koper. Ga voor meer informatie naar de website van de autofabrikant.

Fotocredits: Donkervoort

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram