Dit is Sony’s nieuwe DualSense Controller voor de PlayStation 5

Sony DualSense Controller PlayStation 5

Dit is Sony’s nieuwe DualSense Controller voor de PlayStation 5

We hebben een eerste blik op Sony’s DualSense Controller voor de PlayStation 5. De onthulling markeert de nieuwe generatie PlayStation-controllers.

Sony DualSense Controller PlayStation 5

Sony PlayStation heeft zijn nieuwe DualSense-controller geïntroduceerd, die naast de aankomende PlayStation 5-console wordt geleverd. De controller breekt weliswaar met de geërfde DualShock-naam, maar bouwt degelijk voort op innovaties die zijn gemaakt met de nieuwste DualShock 4 voor de PlayStation 4.

De nieuwe draadloze controller maakt meer dan ooit gebruik van tastzin tijdens het gamen en gaat vooruit met de nieuw aangenomen haptische feedbackfunctie. Hierdoor kan de controller tijdens het spelen reageren op ‘een verscheidenheid aan krachtige sensaties’ binnen een bepaalde situatie. Er zijn ook adaptieve triggers geïmplementeerd op de L2- en R2-knoppen voor een betere spanning wanneer je de knoppen gebruikt, bijvoorbeeld om te schieten of een wapen te trekken. De hoek van de handtriggers en grip van de controller heeft ook enkele subtiele updates gehad om de DualSense kleiner te laten aanvoelen. PlayStation heeft ook een langere batterijduur en lichter gewicht – ondanks de nieuw toegevoegde functies- voor ons in petto.

De knop ‘Share’, die wordt gebruikt om foto’s te maken, video’s op te slaan of live-uitzendingen te starten, is vervangen door de knop ‘Create’, een functie waarover PlayStation meer zal vertellen naarmate er meer hardware-nieuws wordt aangekondigd voor de komende console.

De DualSense Controller heeft ook een ingebouwde microfoon, ideaal om ‘snel een gesprek aan te knopen’. Het bedrijf adviseert echter het gebruik van een headset voor langdurige discussie.

Tot slot heeft PlayStation de kleuren van de enkelkleurige controller uit het verleden afgeschaft en ditmaal gekozen voor een tweekleurig zwart-wit ontwerp met een geherpositioneerde lichtbalk die bedoeld is om de kleuren te laten opvallen. PlayStation merkt op: “We hebben de afgelopen jaren verschillende concepten en honderden mockups doorlopen voordat we tot een definitief ontwerp kwamen.”

Sony DualSense Controller PlayStation 5

Sony DualSense Controller PlayStation 5

Post a Comment

#Volg ons op Instagram