HANDIG: Top 5 online games in tijden van quarantaine

top 5 online games

HANDIG: Top 5 online games in tijden van quarantaine

Welke 5 online games zijn top in tijden van quarantaine en extra vrije tijd? Hier ter inspiratie een aantal sterke titels uit verschillende genres op een rij.

top 5 online games

Sinds de uitbraak van het coronavirus is er nogal wat veranderd in de samenleving. Wij zitten stuk voor stuk,  min of meer in quarantaine thuis. Dat gamen in de afgelopen weken nog populairder is geworden dan het al was, zal dan ook niet als een verrassing komen. Maar welke games zijn momenteel de moeite waard, nu velen onder ons extra veel vrije tijd over hebben.

Hier vertellen we je over 5 populaire online games uit verschillende genres, waarmee jij deze periode aangenamer kunt maken. Er zit vast wel iets voor je tussen!

  1. Minecraft

In Minecraft kom je terecht in een grote wereld waar alles wat je ziet gemaakt is met kubusvormige objecten. Als speler moet je op zoek gaan naar grondstoffen zoals steen of hout om zo objecten te bouwen. Minecraft kent 2 speelvormen: Survival en Creative. In survival is het de bedoeling om je avatar in leven te houden. Je moet op zoek gaan naar grondstoffen voor het bouwen van een woning, dieren voor voedsel, groenten om te eten, enzovoort.

Wanneer het nacht wordt komen er mobs in de wereld. Als speler moet je je beschermen tegen de mobs die je willen doden. In speltype Creative hoeft de speler niet op zoek te gaan naar materiaal, alle mogelijke materialen zijn ongelimiteerd beschikbaar. Er zijn ook geen vijandige mobs die je proberen te doden. In dit speltype kun je dus lekker bouwen wat je wil.

Minecraft is beschikbaar op Android, iOS, Windows, Linux, OS X, PlayStation 4, Xbox One, Wii en Nintendo.

2. Fortnite

Fortnite is een van de bekendste games van de afgelopen jaren. In het speltype ‘Battle Royal’ word je met maximaal 100 spelers in een wereld geplaatst. Met de wapens die je in de wereld kunt verzamelen is het de bedoeling om jezelf te beschermen en je tegenstand uit te roeien tot je als laatste overblijft. Het speelveld wordt ondertussen steeds kleiner omdat een storm het eiland kleiner maakt. Hierdoor wordt de kans om je tegenspelers tegen te komen steeds groter en wordt je gedwongen de strijd aan te gaan.

De speler kan ook verdediging bouwen met materiaal wat op het eiland kan verzameld worden. Men kan ‘Battle Royal’ spelen als solo, duo of als een Squad (4 spelers). In het speltype ‘Save The World’ is het de bedoeling om monsters dood te schieten. Het spel speelt zich af in een moderne wereld waar een storm 98% van de bevolking heeft gedood en de overige 2% aangevallen wordt door monsters. De spelers moeten niet enkel de monsters bestrijden, maar dienen tevens forten te bouwen op bepaalde plekken, om zo de storm te bestrijden, wapens te maken en de overlevenden te beschermen.

Door verschillende missies uit te voeren kan de speler beloningen ontvangen. En wil je skins aanschaffen? Kies dan voor een prepaid mogelijkheid zoals een Paysafecard. Op deze manier weet je gelijk zeker dat je niet meer uitgeeft dan de bedoeling is.

Fortnite is beschikbaar op Android, macOS, iOS, PlayStation 4, Windows en Xbox One.

minecraft

Minecraft

  1. Monopoly

Iedereen kent wel het bekende bordspel Monopoly, maar weinig mensen weten dat hier ook verschillende digitale versies van zijn. Bij monopoly is het de bedoeling om zo veel mogelijk straten te kopen. Elke speler die in jouw straat beland, zal huur aan je moeten betalen. Bij digitale versies zijn er vaak nog enkele extra’s toegevoegd die het spel aangenamer maken. In tijden van quarantaine kun je dus met meer mensen samen spelen dan enkel en alleen met je huisgenoten.

Monopoly is beschikbaar op verschillende online platvormen maar ook op Android en iOS.

  1. Dirt Rally 2.0

Ook voor de raceliefhebbers zijn er verschillende nieuwe, populaire online games. Voor de liefhebbers van rally en rallycross is Dirt Rally 2 de ideale game. De wegen en circuits zijn zo goed nagemaakt dat deze game een van de meest realistische racegames aller tijden is. De besturing van de wagen is zo waarheidsgetrouw als mogelijk gemaakt, waardoor het voor beginners wel even moeilijk kan zijn. Dit maakt het echter nog meer de moeite waard!

Dirt Rally 2.0 is beschikbaar op Windows, PlayStation 4 en Xbox One.

  1. Nioh 2

Nioh 2 is een zeer nieuwe game (uitgekomen op 13 maart 2020) en valt binnen het genre ‘actie’. Nioh 2 is een rollenspel waarbij je als samoerai moet overleven in Japan. Het land bevindt zich op dat moment in een oorlogssituatie, waarbij monsters en boze geesten het land in hun macht hebben. Jaag als onafhankelijke huurling op je vijanden en gebruik de bovennatuurlijke krachten van de mythische Yokai. Het doel van het spel is om het Sengoku-tijdperk en Dark Real te overleven dankzij je bovennatuurlijke krachten.

Nioh 2 is beschikbaar op PlayStation 4.

Welke van deze online games trekken jouw aandacht?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram