National Emergency Library biedt 1,4 miljoen online boeken gratis aan, inclusief creaties van bijvoorbeeld J.R.R. Tolkien

National Emergency Library online boeken gratis

National Emergency Library biedt 1,4 miljoen online boeken gratis aan, inclusief creaties van bijvoorbeeld J.R.R. Tolkien

National Emergency Library biedt 1,4 miljoen online boeken gratis aan, inclusief bijvoorbeeld J.R.R. Tolkien’s ‘The Lord of the Rings’.

National Emergency Library online boeken gratis

Een dikke pluim voor ​​Internet Archive, dat zijn steentje in deze moeilijke tijd bijdraagt door tijdelijk alle boeken gratis inzichtelijk te maken. Geen wachtlijsten, maar een nationale noodbibliotheek, die ook voor ons in Nederland te gebruiken is. Zij die momenteel geen toegang hebben tot lokale bibliotheken vanwege sluitingen of zelfquarantaine, kunnen nu naar hartenlust digitaal lezen.

De online database biedt gratis toegang tot meer dan 1,4 miljoen boeken. Van J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings tot Toni Morrison’s Beloved, de opties lijken eindeloos. Alhoewel het een initiatief is gericht op de Amerikaanse bevolking, zijn de boeken beschikbaar voor iedereen met een internetverbinding. In Nederland kunnen we dus ook genieten van de ontelbare meesterwerken in het boekenarchief.

“Gebruikers kunnen boeken van de National Emergency Library lenen zonder op een wachtlijst te komen, zodat studenten toegang hebben tot toegewezen lezingen en bibliotheekmateriaal dat het internetarchief heeft gedigitaliseerd voor de rest van de Amerikaanse academische kalender. Ook hebben mensen die niet fysiek toegang krijgen tot hun lokale bibliotheken, vanwege sluiting of zelfquarantaine, de mogelijkheid om te blijven lezen en bloeien in deze tijd van crisis, waarbij ze zichzelf en anderen beschermen”, aldus Internet Archive in een blogpost.

National Emergency Library - online boeken gratis - J.R.R. Tolkien - The Lord of the Rings

Ook ‘Return of the King’, derde deel in ‘The Lord of The Rings’ lees je nu gratis

Internet Archive kreeg steun van meer dan 100 personen, bibliotheken en universiteiten over de hele wereld. De online collectie bevat alle boeken van Marygrove College en de Phillips Academy Andover. Daarnaast zijn titels uit de collectie van Trent University en meer dan een miljoen boeken gedoneerd uit andere bibliotheken.

Bekijk de miljoenen titels via de website van de National Emergency Library en laat ons weten wat er op jouw leeslijst staat. Om de online boeken gratis te lezen hoef je jezelf alleen maar even in te schrijven met een e-mailadres. Ontdek snel de talloze rekken met digitale prints van boeken!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram